PRELE NEVOLJA! Vođa navijača odslužio kaznu za ubistvo Tatona i odmah se SASTAO S NAVIJAČIMA: Hoće da preuzme "Belivukove Principe"

Autor:

Hronika

04.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Prelić, jedan od vođa Partizanovih navijača, izašao je iz zatvora pošto je odslužio kaznu na koju je bio osuđen zbog ubistva Brisa Tatona, navijača francuskog FK Tuluz 2009. u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Starsport
Veljko Belivuk

Naš dobro obavešteni izvor kaže da ne samo da se Prelić vratio slobodnom životu već se vratio i tribini i navijačkim poslovima, a navodno će upravo on preuzeti vođstvo nad frakcijom navijačke grupe Principi, kojom je do hapšenja 4. februara upravljao Veljko Belivuk!

Postaje naslednik

- Prelić je po izlasku iz zatvora navodno bio na sastanku s Belivukovim navijačima koji su na slobodi. Na tom sastanku dogovoreno je da on preuzme Principe i praktično postane naslednik Velje Nevolje na tribini - kaže izvor Kurira upoznat sa prilikama među navijačima.

On objašnjava da se od Belivukovog hapšenja postavljalo pitanje ko će ga naslediti na stadionu.

- Izgleda da je sada postignut dogovor i da su Principi nakon pet meseci pronašli novog vođu. Navodno, u opticaju su bile i vođe drugih frakcija, između ostalih i Damjan Šobić i Miloš Radisavljević Kimi, ali izgleda da je izbor pao na Prelića - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je on već dobio novi nadimak - Prele Nevolja.

- Đorđe se navodno nametnuo kao neko ko će uspeti da ujedini tribinu i pomiri zavađene frakcije Grobara. Međutim, ima i onih koji ne veruju u to - kaže izvor i dodaje da o susretu Prelića i navijača Principa svedoči zajednička fotografija. Ono što je začudilo, ali i razljutilo jedan deo Partizanovih navijača, jeste to što je Prelićeva navijačka grupa navodno proterana sa tribine otkako je Veljko Belivuk zavladao jugom, kao i to što je Prelić bio kum Ljubomiru Markoviću Kići, ubijenom 2019. u Beogradu.

Sukob platio glavom

- Iako nije dokazano, spekulisalo se da je Kića ubijen zbog sukoba s Principima. Navodono, Kića je po izlasku iz zatvora, u kom je bio takođe zbog ubistva Brisa Tatona, nameravao da s grupom navijača osnuje frakciju, što se Principima nije svidelo - objašnjava sagovornik.

- Navijači koji poštuju lik i delo likvidiranog Kiće prozvali su prelića "izdajnikom" i "Judom". Oni smatraju da Marković nije zaslužio da njegov nekadašnji saborac i kum sada šuruje s Principima.

Podsetimo, Veljko Belivuk uhapšen je pre pet meseci zbog sumnje da je pod okriljem navijačke grupe Principi stvorio kriminalnu organizaciju koja se sumnjiči za najteža krivična dela. GHrupa se zasad tereti za tri otmice i ubistva, a istražitelji prikupljaju dokaze za još nekoliko brutalnih zločina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading