SRBIN UBIO ZLATARA U BEČU! Nožem izbo bivšeg boksera! IZRUČEN!

Autor: Republika

Hronika

03.07.2021

14:57

Austrijska policija uspela je da reši razbojništvo koje se prošle godine dogodilo u Beču kada je opljačkana zlatara i nožem svirepo ubije ubijen vlasnik.

Prema pisanju tamošnjih medija razbojništvo je počinio srpski državljanin Haris G. (21) koji je u aprilu ove godine uhapšen na srpsko - mađarskoj granici. On je nedavno izručen Austriji, te je kako austrijski "Klaine Cajtung" piše nakon saslušanja priznao dela koja mu se stavljaju na teret.

- Uhapšeni Haris G. je osumnjičen da je učestvovao u pljački zlatare 14. oktobra prošle godine u Beču. Prolaznici su tokom večeri na ulaznom delu zlatare otkrili telo vlasnika zlatare koji je ubijen ubodom nožem u predelu vrata i trupa. Inače, ubijeni vlasnik bio je nekada bokser, pokušao je da se odbrani ali su razbojnici izvadili nož i on je na smrt izboden - objasnili su istražitelji medijima i dodali:

- Policija je tokom istrage uspela da izradi fotografije osumnjičnih na osnovu snimaka kamera za nadzor. Na taj način uspeli su da dođu do identiteta lica i utvrde gde se nalazi. Osumnjičeni Haris G. uhapšen je na granici Srbije sa Mađarskom bio je u kombi vozilu sa lažnim dokumentima. Mađarske vlasti su ga uhapsile po poternici koju je Austrija raspisala - objašnjeno je za medije.

Istražitelji u Austriji naveli su da je do hapšenja došlo zahvaljujući dobroj saradanji srpske i austrijske policije.

- Mađarska je nakon hapšenja isporučila Harisa G. koji je osam puta saslušavan, te je na kraju sve priznao. Zanimljivo je da je o jezivom događaju pričao potpuno bez emocija, i da je tokom istrage otkriveno da je odgovoran za dva razbojništva zlatara, tri pljačke kuće, kao i za 29 provala u kanacelarije - rekli su u bečkoj državnoj kancelariji kriminalističke policije. Podsetimo u aprilu Haris G. je uhapšen na mađarskoj teritoriji. Hapšenje je sprovedeno na osnovu molbe ministra unutrašnjih poslova Austrije Karla Nehamera direktoru srpske policije Vladimiru Rebiću iznete u Beogradu.

- Uspešno hapšenje je dokaz odlične saradnje mreže ENFAST i prednosti ličnih kontakata. Naša zahvalnost srpskim vlastima - rekao je tada direktor austrijske kriminalističke službe Andreas Holcer koji je bio deo delegacije na čijem je čelu bio Nehamer tokom posete Beogradu krajem aprila.

Nehamer je izrazio zadovoljstvo što je tesnom bilateralnom saradnjom postignut ovaj uspeh. Samo dva sata nakon sastanka austrijske delegacije sa Rebićem usledilo je hapšenje.

 

 

Komentari (0)

Loading