"PINK PANTER" IZ SRBIJE UBIO GRADONAČELNIKA U ŠVAJCARSKOJ!

Autor: Republika

Hronika

29.06.2021

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije (44) osuđen je na 19 godina, dok je Holanđanin srpskog porekla (41) dobio kaznu od 17 godina zatvora zbog ubistva Iva Borera (77), nekadašnjeg gradonačelnika švajcarskog gradića Mecerlena.

RepublikaFoto: printskrin
Ubijeni gradonačelnik

Ljudi koje švajcarske vlasti sumnjiče da su članovi kriminalne bande "Pink Panter" su, prema presudi, upali u kuću ovog lokalnog političara 14. marta 2010. godine, kada su ga pretukli i ostavili da leži u lokvi krvi. Od posledica prebijanja penzionisani političar je preminuo četiri meseca kasnije – navodi se u obrazloženju presude a prenosi Objektiv.

Celokupno suđenje je održano na sakrivenoj lokaciji zbog, kako su procenile vlasti u Švajcarskoj, bezbednosnih razloga. Advokati osuđenog Srbina su nezadovoljni presudom i tvrde da su napravljeni veliki propusti prilikom dokazivanja krivice.

DNK PRONAĐEN NA MISTERIOZNOM ŠALU

Ceo dokazni postupak temeljio se na šalu na kome je pronađen DNK mog klijenta. Taj šal niko nije primetio tokom obrade mesta zločina, a na osnovu njega moj klijent je povezan i s pljačkom u Vetingenu.

Upravo ta pljačka prodavnice luksuznih satova povezala je osuđene sa zločinom u Mecerlenu. U toj prodavnici, naime, pronađen je isti DNK kao i u kući ubijenog Borera.

Pljačkaši su se predstavljali kao kupci. Dvojica su bila u samoj prodavnici, a mislim da je jedan čekao u automobilu ispred. Jedan od njih je imao pištolj zadenut za pojas. Bili su mirni, pravi profesionalci. Sve satove su spakovali u jednu kesu – rekla je žena koja je svedočila na suđenju, kojem mediji nisu imali pravo pristupa. Ona je pre 11 godina radila kao prodavačica u toj radnji, a „pink panteri” su je tokom pljačke vezali užetom i prebacili u toalet.

ŽRTVU TIPOVAO HRVAT

Navodno, kuću bivšeg gradonačelnika pljačkašima je tipovao jedan državljanin Hrvatske, za koga se ranije pretpostavljalo da je Srbin, rekavši im da Boret ima veliku količinu novca u kući. Prema očekivanjima medija u Švajcarskoj, to lice, staro 66 godina, biće osuđeno na najmanje 13 godina zatvora. Ispostavilo se da informacija nije bila istinita, pa su odneli samo ključ od automobila.

Srbin koji je osuđen, prethodnih 25 meseci proveo je u izolaciji, pošto je, prema oceni vlasti u Švajcarskoj, veoma opasan kriminalac.

Advokati odbrane su tokom suđenja zatvorenog za javnost tvrdili i da Borer nije preminuo od povreda zadobijenih tokom provale. Navodno, on je tokom života tri puta lečen od upale pluća i lekari koji su ga primili posle provale su ga loše lečili.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading