(FOTO) BIO JE ODLIČAN ĐAK I VRSNI SPORTISTA: Princ ASFALTA je kao mali jedva ostao ŽIV, od tada se sve promenilo

Autor:

Hronika

28.06.2021

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je jedna od najpoznatijih figura beogradskog podzemlja s početka devedesetih godina, govorilo se da je imao veliki uticaj na mnoge te su se mladi neretko ugledali na njega kojima je on bio idol. Reč je o Aleksandru Kneževiću Kneletu, princu beogradskog asfalta.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Knele

Bio je iz naselja Braće Jerković, kojim se ponosio, a kao dečak nije nagoveštavao da će kasnije izabrati put kriminala. U školi je bio odličan đak, vrsni sportista, kao mali je jedva preživeo penicilinski šok, a i dalje se ne zna pod kojim okolnostima je izabrao asfalt.

Početkom devedesetihg godina prošlog veka, Knele upoznaje najpoznatijeg Voždovčanina, Đorđa Božovića Gišku sa kojim ubrzo postaje veliki prijatelj uprkos razlici u godinama.

Veoma brzo počinje da se druži i sa ostalim zvučnim imenima beogradskog asfalta tog doba među kojima su Radovan Lagundžić zvani Žabac, Romeo Savić, Mirko Tomić poznatiji kao Bosanac ali i Goran Vuković Majmun, tadašnji šef Voždovačkog ganga, čiji član i sam ubrzo postaje. Voleo je da se bije, da puca i ranjava.

RepublikaFoto: youtube.com/ Genije
Aleksandar Knežević Knele

Knele je poslednjih meseci svog života živeo u beogradskom hotelu "Hajat", u kome je i ubijen pod sumnjivim okolnostima.

Naime, 28. oktobra 1992. godine, na podu sobe 331 njegovo izrešetano telo pronašla je sobarica. Imao je 21 godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading