ZATEKAO SAM SVOJE DETE MRTVO, HOĆU ISTINU: Potresna ispovest oca dečaka (15) koji je poginuo na bazenu na Košutnjaku

Autor: Blic, Republika

Hronika

24.06.2021

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odjurio sam na Košutnjak kada su mi javili šta se desilo, zatekao sam tamo mrtvo dete, nije mu bilo spasa priča Igor S., otac Nemanje S. (15).

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Meni nema života bez njega! Ljubio sam njegovu modru nogu sat vremena! Ovim rečima započeo je ispovest Igor S., otac Nemanje S. (15) koji je u sredu preminuo nakon teške povrede glave koju je zadobio na bazenu u Sportskom centru Košutnjak u Beogradu.

- Otišao je da se s drugarima rashladi na bazen. Kada su nam javili šta se dogodilo, odmah sam došao. Užas! Zatekao sam svoje mrtvo dete. Nisu uspeli da ga reanimiraju. Sat vremena sam mu ljubio modre noge. Istraga će utvrditi šta se tačno desilo. Nikoga ne krivim, ali hoću da znam kako je i zašto stradao moj Nemanja. Hoću da saznam istinu i zbog njega i zbog nas. Meni nema života bez njega, moj život će sada biti na groblju - tužnim glasom kaže otac.

Nije bezbedno

- Nemanja nije skakao, to znam. Apelujem na sve da se ovome mora stati na put, mora sve da bude bezbedno. Strašno je da na bazenu nema video kamere koja pokriva skakaonicu, redara, nekog ko sve nadgleda taj deo - priča Igor S. u suzama, grleći svog starijeg sina. Igor priča da mu teško pada i činjenica da svoje dete ne može odmah da sahrani.

- Svoje dete ne mogu da sahranim pre utorka. Ne mogu da ga ispratim kako dolikuje - kaže on i objašnjava da im "papirologija koči sve". Velika tuga videla se ispred doma ove porodice u Ulici Vladimira Popovića na Novom Beogradu, kao i u Osnovnoj školi "Laza Kostić", gde je dečak završio osmi razred.

- U školi su svi neizmerno tužni i ne mogu da veruju da je jedan tako mlad život ugašen - kaže izvor i dodaje da je dečak upisao jednu privatnu školu.

Kobni pad u vodu

Podsetimo, Nemanja S. preminuo je u sredu nakon kobnog pada u vodu i teške povrede glave koju je zadobio. Hitna pomoć je skoro sat vremena pokušavala reanimaciju. Nažalost, za sada se još uvek ne zna kako je došlo do ove tragedije, ali postoje dve verzije događaja.

- Prema jednoj verziji, on je stao na ivicu bazena u sedeći položaj i pokušao da skoči u vodu. Međutim, iz zasad nepoznatog razloga upao je u bazen, udario potiljkom o ivicu i ostao paralisan - kaže očevidac i dodaje da je čuo i drugu verziju.

- Prema toj verziji, dečak je bio pored ivice bazena, a neki čovek mu je pao na glavu kada je skočio sa skakaonice, koja se nalazila iznad dečaka. Navodno, udario ga je svom težinom i tako ga potopio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading