MAMA, NE BRINI, IDEM DA ZARADIM ZA TVOJE LEČENJE: Aleksinac zavijen u crno nakon stravične nesreće u Nemačkoj!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksinac i okolina tuguju za četvoricom sugrađana koji su 22. juna oko 9.30 sati poginuli u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

RepublikaFoto: printscreen bild.de, republika.rs/privatna arhiva

Strašna nesreća pogodila je porodice Milana Lepojevića (27), Nikole Stankovića (31), Miloša Utkovića (32) i Srđana Asanovića (42). Svi oni su krenuli trbuhom za hlebom da bi radili na građevinskim objektima.

Nikola je organizovao ovu grupu za rad u Nemačkoj. Niko mu nije bio prijatelj. Samo su Milan i Srđan komšije i drugari.

Sudar se zbio između čvorova Neutraubling i Regensburg-Ost. na tom potezu bio je takozvani stagnirajući saobraćaj, kolona se polako kretala, a kako su se ova četvorica Aleksinčana “zakucala” u kamion da bi ostali mrtvi na licu mesta, to za sada niko ne zna, a pokazaće istraga tamošnje policije.

- Nije mu se išlo tamo, mnogo se plašio. Nikola ga je ubeđivao i na kraju je za 10 minuta doneo odluku. Ostavio me je sa snajkom i dve unuke od 6 i 1 godinu. Rekao mi je "Mama, ne brini, idem da zaradim za tvoje lečenje, za završetak kuće i za decu", pošto se ja lečim od karcinoma. Ali eto, nesreća mi je odvela dete. Kako ja bez njega da pobedim ovaj rak, ni ne želim sada ništa - jedva izgovara za Republiku Miloševa majka Biljana Utković brišući suze.

- Nikola je tamo radio 3 godine sa ocem i mojim sinom. Po struci je profesionalni vozač i nikada nije imao udes. Išli su njegovim kolima, ali ne znamo da li je bio za volanom u trenutku nesreće. Ništa nam iz ambasade ili nemačke policije nisu javili za njih. Čuli smo od prijatelja koji su to saznali kada smo im mi javili da nam se momci ne javljaju. To se desilo u utorak popodne, a saznali smo u sredu ujutru, samo su nam posolili rane, sram ih bilo - priča Nikolin stric Boban u očaju, dok majka kroz jauke doziva svog jedinca stežući njegovu uramljenu fotografiju :"Šta ću ja sada bez tebe, Nidžo moj, šta će mi život, kad sam zbog tebe živela".

Ujak Milana Lepojevića Darko Đurić rekao je za Republiku da mu je govorio da ne ide u inostranstvo, i da ima polsa kod njega u firmi.

- Govorio sam mu da ne ide, da ima posao kod mene u firmi, ali mi je on govorio "Ujko, hoću da stvorim nešto svoje, da budem kao ti. Da imam sutra da prehranim decu kad ih dobijem". Samo zato je i otišao, ali mu se nije išlo jer se bojao da će tamo biti prevaren, pa ga je drug Srđan ubedio, a on je njemu mnogo verovao i zbog njega je i otišao. Mi smo za nesreću saznali na Fejsbuku kada je neki naš prijatelj šerovao vest na nemačkom o četvorici stradalih momaka iz Srbije, pa smo zvali druge prijatelje u Nemačkoj i saznali da su to oni.

On ističe da su čuli da je kamion koji je vozio Mađar prešao u njihovu brzu traku i tada se zakucao u njih, kao i da je prošao bez povreda.

Prema našim saznanjima, najverovatnije je Nikola bio za volanom, a Miloš je sigurno bio na suvozačevom, dok su Srđan i Milan bili pozadi. Prednji deo automobila je bio smrskan, kao i Miloševo telo koje nisu mogli da identifikuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading