Tragedija u Subotici: VOZAČ AUTOM UDARIO U SEMAFOR, STUB PAO NA DETE (13)

Autor: Republika

Hronika

24.06.2021

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak star 13 godina iz Subotice zadobio je teške telesne povrede kada je vozač (85) "citroena C3", bačkotopolskih registarskih oznaka, udario u semafor, a zatim se stub srušio na pešake.

RepublikaFoto: Telegraf/NebojšaMandić
Foto: Ilustracija

Nesreća se dogodila u sredu oko 16.40 sati u centru Subotice, na raskrsnici ulica Trg Lazara Nešića i Maksima Gorkog, a kako su iz subotičke policije potvrdili tri osobe su povređene, a među njima je i jedno dete - pešak.

Na lice mesta je brzo stigla Hitna medicinska pomoć i dete je nakon zbirnjavanja prebačeno u Opštu bolnicu u Subotici, a ubrzo je zbog težine povreda transportovano u Dečju bolnicu u Novom sadu. Njegovo stanje za sada neizvesno.

- Dečak je sa teškim telesnim povredama, opasnim po zivot, dominantno povreda glave, operisan, i povredama grudnog koša i ruke. Nalazi se na intenzivnoj nezi dečje hirurgije. U teškom stanju je intubiran. Danas se rade kontrolne laboratorijske i dijagnostičke procedure. Za sad neizvesno - izjavila je portparolka Dečje bolnice.

Kako su naveli očevici, nakon što se semafor obrušio na dete na pešačkom prelazu, više ljudi mu je priteklo u pomoć, a jedna Subotičanka ga je smirivala. Bio je pri svesti, ali u velikom šoku.

- Dete je stajalo mirno, čekalo na semaforu i na njega je direktno pao semafor. Lekarske ekipe su brinule o njemu. Videli smo da je vozač koji je udario i srušio semafor prilično star čovek, ali stajao je na nogama, a tek kasnije je seo na zadnje sedište automobila. Medicinari su dali sve od sebe prilikom zbrinjavanja dečaka i zaista su brinuli o njemu, činili sve što su mogli u tom trenutku - kaže svedok događaja.

"Citroen", u kome je bila saputnica, pred ulazak u raskrsnicu postepeno je počeo da penje vozilo na trotoar i direktno je udario u semafor koji se obrušio na trotoar i raskrsnicu, a jednim delom pao je na trinaestogodišnjaka, prenosi Srbija Danas.

Putnici u automobilu koji je udario u signalizaciju zadobili su lake telesne povrede. Vozaču koji ima 85 godina je najverovatnije pozlilo i on je izgubio kontrolu nad vozilom i sa kolovoza prešao na trotoar, a zaustavio se tek pošto je udario semafor.

Protiv vozača će biti podneta prijava za krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading