PREMINUO DEČAK POVREĐEN NA BAZENU U KOŠUTNJAKU! Povreda prilikom skoka bila fatalna

Autor:

Hronika

23.06.2021

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak N.S.(14) koji je na bazenu SC "Košutnjak" ostao bez svesti i upao u vodu, preminuo je u Urgentnom centru.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Tragedija na bazenu Košutnjak

Dečak N.S. (14) prilikom skakanja sa skakaonice na bazenu u Košutnjaku ostao je bez svesti i upao u vodu. Incident se dasio danas oko 13 časova.

Iako su u Hitnoj pomoći a potom i u Urgentnom centru učinili sve da ga spasu dečak je podlegao povredama.

Spasioci su ga izvukli iz vode i dečak je reanimiran. Prvi rezultati istrage ukazuju da je dečak sam nezgodno skočio sa skakaonice i u vodu udario potiljkom.

- Dečak je skočilo na glavu, udario u potiljak, potonuo i spasioci ga osmah izvukli. Hitna pomoć je stigla za osam minuta, ali naš lekar iz Zavoda je za to vreme reanimirao dete i dečak je sa svojim pulsom i svojim disanjem smešten u Hitnu - objasnio je Goran Bojović, direktor Zavoda za medicinu sporta.

RepublikaFoto: Telegraf/NebojšaMandić

Naime, nakon što su ga spasioci izvukli iz vode, reanimiran je 45 minuta nakon čega se javio slab puls, te je potom prevezen u Urgentni centar, gde je nažalost preminuo.

Prema tvrdnjama radnika obezbeđenja, dete je skočilo sa skakaonice i udarilo potiljkom o ivicu.

"On je skočio, nekako unapred, okrenuo se i udario potiljak. Od toga je valjda izgubio svest i onda je koleginica spasilac videla da tone. Skočila je i izvukla ga iz vode", kaže radnik obezbeđenja za "Blic".

S druge strane, prema tvrdanjama više očevidaca, dečak je skočio sa ivice bazena, a njemu je neko sa skakaonice skočio na glavu.

"Ono u šta smo sigurni, on nije skakao sa skakaonice", tvrde očevici.

Jedna od žena dodaje da je dete koje je svedočilo prizoru detaljno opisalo situaciju tako, da je prema toj verziji dečak pao sa ivice i da mu je neko skočio na glavu.

Dugo je, kako tvrde očevici, bio pod vodom.

Na bazenu je bio sa drugarima, koji su kada se nesrećni slučaj desio, pozvali njegovog oca, kaže jedan od očevidaca za "Blic".

"Čovek je bio unezveren, nije mogao da pronađe ni ulaz", dodaje on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading