ALBANCI UDARILI NA NOVOPAZARCE!? Iza ranjavanja srpskih državljana u Berlinu krije se sukob dve falange!

Autor: Republika

Hronika

22.06.2021

22:10

Iza teškog ranjavanja trojice državljana Srbije, proteklog vikenda u berlinskom kvartu Veding, najverovatnije se krije sukob dveju kriminalnih grupa oko tržišta narkotika u Zapadnoj Evropi.

Privatna arhiva
Adis Bejtović, ipak, nije bio meta!?

Ovakva saznanja imaju naša policija i obaveštajne službe, a još se sa sigurnošću ne zna da li je meta bio jedan od njih, ili sva trojica.

Zasad se zna da su u pucnjavi u kojoj je, ispred "Šiša bara Lale" u Ulici Mileštrase u Berlinu, ispaljeno blizu 30 projektila, teško su ranjeni Adis B. (35) i Mahmut D. (40) iz Novog Pazara, dok se identitet trećeg muškarca još utvrđuje.

Izvori "Novosti" navode da postoji velika verovatnoća da je upravo taj, za javnost nepoznati mladić, prava meta ovog oružanog napada.

- Prema našim saznanjima, treći muškarac je sin Naila M. koji je rodom iz Novog Pazara, a već godinama je vođa jednog od najvećih narko-klanova u Švedskoj, nazvanog "M-falange", čiji je centar u Malmeu - navodi sagovornik "Novosti" upoznat sa situacijom. - Taj klan je sastavljen je od imigranata sa prostora bivše Jugoslavije, a glavni rival im je "K-falange", koji vode Albanci iz takozvane preševske doline i Kosova i Metohije. NJihov sukob traje od devedesetih, a u njemu je Nail već izgubio jednog sina koji je ubijen pre desetak godina. Ovaj mladić, koji je ranjen sada u Berlinu, već je nekoliko puta izbegao pokušaje da ga ubiju.

"SIGURNA KUĆA" IM U PAZARU!

Izvor Novosti navodi da pripadnici klana "M-falange" u Novi Pazar retko dolaze i to uglavnom u trenucima kada im je bezbednost ugrožena ili se skrivaju od pravosudnih organa.

Tu je za njih, kako kaže "sigurna kuća".

Sagovornik veruje da su rafali ispaljeni u prestonici Nemačke nastavak tog sukoba, što potkrepljuju i pojedini napisi tamošnjih medija, koji spekulišu da su napadači Albanci.

- Pored narkotika, te grupe se bave i prostitucijom, reketiranjem i veoma su moćne, finansijski i organizaciono. Očigledno je došlo do sukoba oko teritorije ili svođenja neraščišćenih računa iz prošlosti - kaže on i dodaje da obe grupe odavno "ne posluju samo u Švedskoj".

Poznavaoci zbivanja u podzemlju Novog Pazara, međutim, kažu da nemaju potvrdu da su Mahmut i Adis deo tog klana, ali kategorički odbacuju navode medija da su oni visokorangirani članovi neke organizacije.

- Ne postoje nikakva saznanja da su njih dvojica bila deo nekog klana koji je u sukobu sa grupom oko Veljka Belivuka, odnosno Velje Nevolje i to je potpuno netačno. Moguće je da su deo neke ekipe koja deluje u zemljama Zapadne Evrope i Skandinavije, ali za područje oko Novog Pazara i Srbije nisu bitni igrači, naprotiv - navodi naš izvor iz bezbednosnih službi u Novom Pazaru.

Očevici sukoba u Berlinu ispričali su nemačkim medijima da je u Novopazarce, dok su sedeli u bašti "Šiša bara" pucao "krupniji muškaraca sa kovrdžavom kosom". Svedoci su rekli da je napadač imao saučesnike koji su ga čekali u crnom automobilu i da su potom pobegli u nepoznatom pravcu.

Nemačka policija i tužilaštvo još uvek nisu identifikovali napadače, a u toku je potraga za njima. Povređeni muškarci su zbrinuti u jednoj od berlinskih bolnica, a policija je ranije saopštila da nisu životno ugroženi.

Prema nezvaničnim informacijama, Adis B. i Mahmut D. su pogođeni u grudi, dok je treći muškarac, navodno, zadobio prostrelne rane nogu.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading