RONALDO ILI OBILIĆ? Evo kako se OBELEŽAVA KOKAIN u Srbiji kako bi se označio KVALITET I VLASNIŠTVO paketa

Autor: Republika

Hronika

21.06.2021

11:24

Kriminalni klanovi među kojima su i crnogorski "kavački " i "škaljarski" koji se bave švercom narkotika, godinama obeležavaju pakete sa kokainom, kako bi se znalo u čijem su vlasništvu, ali i da bi jasno označili kvalitet droge. Pritom su veoma "kreativni" i za označavanje koriste poznate ličnosti kako bi otklonili svaku sumnju da se radi o drogi koja nije vrhunskog kvaliteta.

MUP Srbije

 

Kristijano Ronaldo, Gavrilo Princip, T-26, Mančester Junajted, samo su neke od oznaka i žigova koje su do sada viđeni u velikim zaplenama narkotika, a naročito kokaina. Izvesne količine obeležavane su čak i i olimpijskim krugovima, a svojevremeno je naša policija zaplenila drogu sa likom Miloša Obilića!

Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava da je označavanje paketa sa narkoticima zgodan način da se pošalje više poruka.

- Na prvom mestu jasno se stavlja do znanja čija je roba, ko je isporučilac, koje joj je poreklo i kakav je kvalitet. Osim toga, na ovaj način se može skrenuti pažnja i policajcima koji su u dosluhu sa kriminalcima da ne diraju tu drogu - objašnjava Kurirov sagovornik.

Medija centar Beograd
Dobrivoje Radovanović

Skriveno značenje

Radovanović ističe da su fotografije na paketima izuzetno važne i imaju skriveno značenje.

- Kriminalnci biraju osobe koje su na neki način istaknute, poznate i uspešne sportiste, luksuzne brendove odeće, kako bi zapravo poručili da je reč o kokainu najveće čistoće koji nikako nije pomešan sa brašnom ili nekim drugim belim prahom - ističe kriminolog.

"Brendiranje" droge, međutim, nije srpski izum.

- Naši kriminalci su videli od svojih stranih kolega kako se to radi i preuzeli sistem koji očigledno uspešno funkcioniše. Moguće je da na destinacijama koje su nam daleke postoje i drugi načini za koje još uvek nismo saznali - rekao je Radovanović.

Komentari (0)

Loading