VUŠOVIĆ POSTAO ZVICEROVA DESNA RUKA: Džoni sa Vračara UČESTVOVAO U ZLOČINIMA u Belivukovoj vikendici u Ritopeku?

Autor:

Hronika

20.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji se navodno skriva sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, na meti je srpskih istražitelja koji sumnjaju da je učestvovao u zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, youtube.com/printscreen, Tanjug/Rade Prelić, Pixabay

Kako piše Kurir, istražitelji su naložili da se njegov i DNK Luke Cerovića, uporedi sa tragovima nađenim u kući strave u Ritopeku, u kojoj su, prema sumnjama istražitelja, mučeni, kasapljeni, ubijani, a potom mleveni u mašini za meso protivnici kavačkog i klana Veljka Belivuka.

Mesto zločina

- Operativne informacije ukazuju da se Cerović i Vušović skrivaju zajedno sa Zvicerom. Kako njihov biološki materijal već postoji u policijskoj bazi, naloženo je da se on uporedi sa brojnim tragovima koji su pronađeni na mestu zločina u Ritopeku - potvrdio je izvor Kurira.

On otkriva i da je u vikendici pronađen veliki broj tragova osoba koje još uvek nisu identifikovane.

- Tragovi nepoznatih osoba bili su na zidovima, podovima, na nameštaju, ali i na predmetima za koje se sumnja da su korišćeni za mučenje. Takođe, osobe koje još uvek nisu identifikovane, kako se sumnja, vide se na nekim od video snimaka sa sigurnosnih kamera. U tom smislu, istražitelji utvrđuju da li neki od tragova nepoznatih osoba pripada eventualno Vušoviću ili Ceroviću - objašnjava upućeni sagovornik.

RepublikaFoto: Instagram/printscreen
Nikola Vušović

Podsetimo, Vušović, zvani Džoni sa Vračara, nedavno je bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji koja traga za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora. Navodno, on je posle hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića 4. februara, preuzeo rukovodstvo članovima grupe koji su i dalje na slobodi.

- Postoje indicije da je u hijerarhiji kavačkog klana on preuzeo Belivukovo mesto i postao najbliži saradnik Zvicera - objašnjava on.

Prema nezvaničnim informacijama, Vušović je važio za jednog od surovijih pripadnika klana. Navodno, njegovo ime dovodi se u vezu sa nestankom Lazara Vukićevića, koji je poslednji put viđen 16. oktobra prošle godine na Banovom brdu. Vukićevićev DNK navodno je pronađen u kući u Ritopeku, a naložena su dodatna veštačenja kako bi se nesumnjivo utvrdilo da li je on tamo mučen, a potom ubijen.

Sukob i opomena

Lazar Vukićević je široj javnosti postao poznat upravo zbog sukoba sa Vušovićem, koji je prošle godine ispod "poršea" Vukićevićevog oca navodno podmetnuo bombu. U eksploziji niko nije nastradao, a spekulisalo se da je to bila opomena Vukićeviću.

- Tri meseca pre eksplozije, Lazar je odslužio zatvorsku kaznu. Sumnja se da je bio u sukobu sa Vušovićem, jer mu je pre izvesnog vremena pucao u noge, zbog čega Vušović i danas šepa. Bio je u sukobu i sa Belivukom, za koga je po gradu navodno pričao "da je običan konobar". U kuću strave je navodno namamljen slikom na kojoj je Belivuk bio vezan. Najverovatnije je mislio da tamo ide da se obračuna sa njim, ne sluteći da nikada živ neće izaći - navodi sagovornik.

Otputovali preko Bosne u Brazil

Nikola Vušović i Radoje Zvicer, prema informacijama bezbednosnih službi zajedno se skrivaju na teritoriji Južne Amerike, odakle vode posao šverca kokaina.

- Zvicer je iz Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine, potom Španije došao u Brazil i Dominikansku Repuliku, a na istom području se krije i čovek koji mu je sada desna ruka - Nikola Vušović - prenosi newsbeezer.com.

Ljudi koji ih skrivaju, navodno su stari kontakti vođe kavačkog klana, a sa njima je, kako su otkrili i Luka Cerović, kao i još jedan mladić iz Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading