DRAMA U URGENTNOM CENTRU U NIŠU: Lekari se grčevito bore za život deteta povređenog u udesu kod Doljevca

Autor: Republika

Hronika

19.06.2021

19:42

Devojčica Z.H. (7) iz Beograda koja je jutros sa svojom petočlanom porodicom doživela saobraćajnu nesreću kod Doljevca, u teškom je zdravstvenom stanju. U udesu kada je njen otac, vozač "sitroenom" skrenuo i udario u bankinu povređena je petočlana porodica iz Beograda, povređeni su njeni brat (11) i sestra (16) koji su prebačeni na Dečiju kliniku u Nišu.

printskrin/RTS

Otac nije povređen dok se majka žalila na povredu ekstremiteta.

- Žensko dete rođeno 2014. godine, na prijemu u Urgentni centar UKC Niš bilo je u stanju teškog traumatskog šoka, narušenih vitalnih parametara, jedva merljivih. Odmah je započet postupak reanimacije uz mašinsku ventilaciju. Ima visestruke, izuzetno ozbiljne, povrede glave i grudnog koša. Zbrinuto je od strane lekara neurohirurga, anesteziologa i decijeg hirurga. Bez svesti je primljeno. Na respiratoru je i u stanju životne ugroženosti je - rekli su za Kurir u Univerzitetskom Kliničkom centru.

Teška saobraćajna nesreća se dogodila danas oko 13:10 sati. Za sada se ne zna uzrok udesa, ali se pretpostavlja da su jaka kiša koja od jutros pada i mokar kolovoz uticali na ovaj saobraćajni udes.

Komentari (0)

Loading