DEČAK (8) SAM DOŠAO U POLICIJU I PRIJAVIO DA GA TUKU! Zlostavljao ga očuh, majka nije reagovala

Autor:

Hronika

17.06.2021

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski službenici PU za grad Beograd – UKP 6. odeljenje, odredili su zadržavanje u trajanju do 48 časova osumnjičenom M.M zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici i prema osumnjičenoj M.K. zbog krivičnog dela Nepružanje pomoći i krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, a sve prema osmogodišnjem dečaku M.L.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni M.M. je u iznamljenom stanu na na Vračaru, u kom je zasnovao vanbračnu zajednicu sa majkom maloletnog M.L.(8), u periodu od maja 2020. godine u više navrata fizički napadao dečaka nanosivši mu telesne povrede, sve u prisustvu majke koja nije preduzela nikakve mere kako bi zaštitila svog sina. 

U utorak 15.6.2021. godine oko 16 časova osumnjičeni M.M. ponovo je fizički napao M.L. tako što je dete rukama oborio na pod, a zatim uhvatio za kragnu majice i podigao sa zemlje, nanevši mu telesne povrede u predelu vrata i desne nadlaktice, takođe u prisustvu majke koja ni tada nije preduzela nikakve mere da ga zaštiti, već se sa osumnjičenim M.M. udaljila sa lica mesta, ostavivši dete da plače, čime su se u njenim radnjama stekla obeležja krivičnog dela Nepružanje pomoći.

Nakon ovog događaja, dečak je sam otišao u policiju i ispričao sve o nasilju u porodici kom je izložen.

Pored krivičnog dela Nepružanje pomoći majci M.K. je stavljeno na teret i krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, jer je u maju 2020. godine nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim M.M. napustila stan u kom je živela sa svojim maloletnim sinom M.L. i svojom majkom. Od tada ona je prestala da se stara o svom detetu, a njegovo vaspitanje i brigu prepustila je svojoj majci, koja usled starosti nije bila u stanju da isprati razvojne potrebe deteta.

Majka i njen dečko negirali da su tukli dete

Osumnjičeni M.M. i M.K su saslušani u prostorijama Prvog osnonvog javnog tužioca u Beogradu, gde su u prisustvu branioca po službenoj dužnosti u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenim M.M. i M.K. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading