(FOTO, VIDEO) OVAKO JE SRPSKI BIZNISMEN OTET U UKRAJINI: Sve unapred iscenirano, žena želela da ga ubiju ali im je policija pokvarila pakleni plan

Autor: Republika

Hronika

15.06.2021

14:27

Ukrajinska policija sprečila je pokušaj otmice i ubistva državljanina Srbije na teritoriji Ukrajine, iza kojih, kako se sumnja, stoje njegova supruga i njen brat. Policija je već duže vreme znala da se priprema zločin, zbog čega je početkom juna izvela specijalnu operaciju.

youtube.com/nationalpoliceofukraine
Trenutak kada otmičari napadaju žrtvu

Naime, ukrajinski mediji su ranije preneli da su 7. juna uveče nepoznate osobe otele muškarca u distriktu Podolsk u Ukrajini.

Kako su tada objavili, žrtva je bio državljanin druge države.

Pres služba policije Kijeva potvrdila je 10. juna za Obozrevatel informaciju o otmici i istakla da sprovode istragu.

Žrtva otmice je navodno državljanin Srbije M. R.

youtube.com/nationalpoliceofukraine
M.R. mirno stoji dok otmičari kolima prilaze iza leđa

Na snimku otmice, koji možete pogledati na početku teksta, vidi se muškarac kako stoji na ulici, dok se iza njega zaustavlja vozilo, iz kog izlaze tri osobe, hvataju ga i na silu stavljaju u auto.

Međutim, kako se ispostavilo, u pitanju je bila tajna akcija ukrajinske policije, koja je već duže vreme znala da se priprema otmica i ubistvo srpskog državljanina.

Zločin su, kako se sumnja planirali njegova supruga i njen brat, jer je srpski biznismen planirao da se razvede i liši ženu finansija, zbog čega je sa bratom rešila da ga se "otarasi".

youtube.com/nationalpoliceofukraine
Hvataju ga dok on razgovara telefonom

- Početkom juna ove godine, nakon naručivanja zločina, ukrajinski policajci izvršili su specijalnu operaciju - simulirali su otmicu žrtve na teritoriji Kijeva kako bi proverili dalje zločinačke namere organizatora, koji su u to vreme bili u Srbiji - rečeno je iz policije.

Kako smo preneli, nakon što je žena saznala da M. R. želi razvod, počela je da traga za plaćenim ubicom koji će da odradi prljavi posao. Prema podacima iz istrage, supruga M. R. je ukrajinskom državljaninu, koji je živeo van granica Ukrajine, dala detalje o svom suprugu i zamolila ga da "ugovori posao".

youtube.com/nationalpoliceofukraine
M.R. pokušava da se odupre kidnaperima ali bezuspešno

Ona je navela da njen suprug nekoliko puta godišnje odlazi u Ukrajinu kako bi kontrolisao poslove. Za uspešnu odrađen posao, ponudila je stan u Moskvi koji vredi 2 miliona evra.

Plan je bio da ubica prvo otme M. R., a potom da ga natera da potpiše unapred pripremljene papire, nakon čega je trebalo da bude likvidiran. Nakon ubistva, supruga je trebalo da nasledi imovinu vrednu 6 miliona evra, piše Telegraf

youtube.com/nationalpoliceofukraine
Na kraju su ga savladali i ugurali u automobil

Srećom, ukrajinska policija saznala je da se sprema likvidacija i odmah su otpočeli istragu kako bi zatvorili čitav krug i priveli sve uključene u ovaj zločin.

Komentari (0)

Loading