ŽESTOK OBRAČUN NA SUĐENJU ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA: Tužilac Stefanović i advokatica odbrane u klinču, PADAJU TEŠKE REČI!

Autor: Republika

Hronika

15.06.2021

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Darku Veskoviću (38), optuženom da je 10. marta 2018. godine na Dušanovcu sa Nemanjom Ivanovim likvidirao Blaža Đurovića (39) bliskog crnogorskom kavačkom klanu nastavljeno je u Višem sudu u Beogradu. Kako Republika saznaje, ročište je obeležila i oštra rasprava između tužioca Nenada Stefanovića i advokatice odbrane Zore Dobričanin.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Uviđaj nakon ubistva Blaža Đurovića

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, na današnjem ročištu optuženi Vesković obratio se sudu iznošenjem stava da mu je porodica ugrožena i optužujući medije da o njemu šire lažne informacije, zbog čega strahuje za bezbednost brata, supruge i troje dece.

Uz to, Vesković je izneo i tvrdnju, za koju je rekao da je dobio od insajdera iz policije, da mu je brat praćen na teritoriji Srbije. 

Sa druge strane, veštaka Dušana Keckarevića, od čijeg nalaza će verovatno zavisiti i ishod celog slučaja, odbacio je Veskovića da su mu "veštaci namestili tragove".

Kako objašnjava sagovornik Republike upućen u sve detalje suđenja, Keckarević odbacio je Veskovićeve optužbe ističući da se na taj način ugrožava upravo bezbednost veštaka.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nenad Stefanović

Drama u sudnici na relaciji Vesković - Keckarević, dodaje sagovornik Republike, dostigla je vrhunac u raspravi tužioca Stefanovića i advokatice odbrane Zore Dobričanin.

Naime, advokatica je nastavila da insistira na tezi da je na mestu zločina Veskoviću podmetnut DNK, zbog čega je od Nacionalnog centra zahtevala da dostavi elektroferograme.

Prema informacija Republike, Stefanović je oštro reagovao na takav zahtev, konstatujući da je nedopustivo uzeti takvu informaciju da je dokaz podmetnut, s obzirom da na to da bi prihvatanje takve tvrdnje vodilo urušavanju institucija države Srbije ali i ugrožavanja bezbednosti zaposlenih u tim insititucijama.

- Ako je to tako, ako su dokazi podmetnuti, zašto čitave tri godine odbrana nije podnela krivičnu prijavu, zašto nisu dostavljeni dokazi za takvu tvrdnju - upitao je Stefanović. 

Kako saznajemo, i veštak Keckarević osporavao je zahtev odbrane Veskovića, pojašnjavajući da se iz elektroferograma se ne može dokazati da li je DNK dmetnut, niti je osnovano na tome zasnivati tvrdnje na način na koji je to uradila obrana Veskovića.

RepublikaFoto: youtube.com/ Jutarnji Program TV HAPPY
Zora Dobričanin

Nastavak ročišta na kojem će Keckarević nadalje biti ispitivan zakazano je za četvrtak.

Podsetimo, Darko Vesković zvani Prika i Nemanja Ivanov optuženi su za ubistvo Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu iste godine u Zagrebu, odakle je izručen Beogradu.

Njih dvojica su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Za naručioca ubistva Đurovića u medijima u Srbiji je u to vreme bio je označen Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading