PROCURELE NOVE INFORMACIJE IZ ISTRAGE: Poznato zašto se za bunker u Ritopeku saznalo skoro tri meseca kasnije: U SVE JE UMEŠANO JEDNO IME!

Autor: Republika

Hronika

15.06.2021

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapetan policije u SBPOK Božidar Stolić, koji je uhapšen zbog sumnje da je vođi kavačkog klana Radoju Zviceru i njegov beogradskom pajtosi Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja odavao poverljive tajne iz istrage, sabotirao je uviđaj u kući strave u Ritopeku, pokazuju najnoviji objavljeni podaci.

RepublikaFoto: Objektiv/Privatna arhiva, Tanjug/R. Prelić, MUP, ST/D. Kadić
Velja Nevolja i Božidar Stolić

U policiji su, naime, uvereni da je Stolić dobro znao da je Nevolja prošle godine kasapio protivnike i mleo ih u mašini za mlevenje mesa u tajnom bunkeru u Ritopeku.

Upravo zato je Stolić, kako se sumnja, još od hapšenje Belivukove grupe 4. februara, puna dva ipo meseca ometao pretres te kuće, pa je tajni bunker pronađen tek u aprilu.

- Stolić je za novac odavao Belivuku informacije. U narednom periodu biće utvrđeno koliko je Stolić znao o ubistvima i drugim zločinima Belivukove grupe, ali po svemu sudeći korumpirani policajac je dobro znao kakvi se surovi zločini dešavaju u Ritopeku - navodi izvor.

Prema njegovim rečima, tome u prilog ide i činjenica da je Stolić, nakon hapšenja, bio među prvima koji su ušli u kuću u Ritopeku.

- A tajni bunker je otkriven tek dva ipo meseca kasnije, u aprilu. Zato postoje ozbiljne indicije da je Stolić sabotirao istragu - kaže sagovornik Informera.

Podsetimo, Stolić je uhapšen 3. juna u svom stanu dok je gledao televiziju.

Kako je Republika već pisala, on je saslušan na poligrafu, na pitanja o saradnji sa Zvicerom i Belivukom odgovorio je odrečno, ali se ispostavilo da je lagao.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading