ZVICER ŠALJE PSE RATA DA UBIJU VUČIĆA: Vođa Kavčana spremio krvavu osvetu, LIKVIDATORIMA OBEĆAO PET MILIONA EVRA!

Autor:

Hronika

15.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvicer je verovatno za tako nešto angažovao elitne specijalce sa Zapada i iskusne iz ratova u Iraku i na Bliskom istoku, ocenjuje Boža Spasić!

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer, koji je zahvaljujući zaštitnicima u Milovoj policiji izbegao hapšenje u Crnoj Gori, planira krvavu osvetu Aleksandru Vučiću i u tom cilju je angažovao strane plaćenike za likvidaciju predsednika Srbije, saznaje Srpski telegraf iz bezbednosnih struktura.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, Zvicer je ponudio pet miliona evra onome ko obavi ovaj zadatak.

- Kada se sukobljavate s mafijom i s velikim silama u političkom smislu, uvek morate da očekujete da će njihov odgovor biti možda i fatalan. Ako "kavački klan" raspolaže stotinama miliona evra, zašto mislite da se u odbrani tog novca neće potrošiti još koji milion da bi se likvidirao onaj koji vodi borbu protiv mafije? Njemu ogroman novac kojim raspolaže sada služi samo za osvetu - rekao je tim povodom ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Osujećeni atentati

  • 27. januara, na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji
  • početkom februara, malo pre hapšenja Belivukove bande
RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Odbegli šef zloglasnog klana kreće se na relaciji Brazil-Kolumbija-Peru-Urugvaj, a svojim najbližim saradnicima koje još nije stigla ruka pravde je poručio da želi da Srbija pliva u krvi i da neće žaliti pare da se to i ostvari. Srpske bezbednosne službe su uspele da ga lociraju i tražile su od tamošnjih policija da ga uhapse, pa je zbog toga stalno u pokretu. Preko granice prelazi koristeći lažne pasoše - hrvatski, ukrajinski i makedonski. Van sebe je od besa što je, najviše zahvaljujući Vučiću, razbijen jedan od najmoćnijih klanova Evrope, kažu naši izvori.

Dva scenarija

RepublikaFoto: Starsport
Veljko Belivuk

Podsetimo, Srpski telegraf je otkrio da je Nevoljina ekipa početkom februara planirala atentat, ali su pohapšeni samo nekoliko dana ranije.

- Sada je kraj, a falilo nam je dva-tri dana da sve rešimo - glasi poruka koju je Belivuk poslao iz zatvora članovima klana koji su na slobodi, od kojih je jedan rešio da to podeli s istražiteljima.

Postojale su dve opcije: atentat teškim mitraljezom brauning s kamiona pokrivenim ceradom ili hicima iz dva ukrštena snajpera.

Nekadašnji obaveštajac Božidar Spasić ističe da je izvođenje političkog atentata veoma složen proces.

- Kriminalci u većini slučajeva vrše atentate i obračunavaju se unutar svojih redova, a ukoliko krenu na političke strukture, kao što je, recimo, predsednik države, onda u tom slučaju mora da postoji vrhunska organizacija, koju oni sami među sobom ne mogu da postignu. Pre svega, osobe koje bi bile zadužene da likvidiraju državnu ličnost moraju imati iskustva i biti perfektno obučeni - kaže Spasić.

On takođe ističe da bi za tako nešto bili idealni ljudi iz američkih redova.

- S obzirom na to da "kavački klan" ima veoma dobre veze u međunarodnom kriminalnom podzemlju, vrlo verovatno bi angažovali pripadnike američke elitne jedinice "Foke" ili neke druge specijalce sa Zapada koji su ratovali u Iraku, na Bliskom istoku i veoma su sposobni za tako nešto - ocenjuje naš sagovornik.

Jedan od najbitnijih uslova, dodaje on, jeste da osoba mora da bude neupadljiva i da se lako uklapa u našu sredinu da ne bi privukla pažnju i izazvala sumnju. Takođe, atentator bi morao da zna srpski jezik i da ima lažne dokumente, kao i specijalno oružje, koje bi se nakon tog čina odmah uništilo - objašnjava Spasić.

I ministar policije Vulin je izrazio bojazan jer je, kako je rekao, Vučić veoma težak čovek za saradnju kada je reč o njegovoj ličnoj bezbednosti i da stalno govori da hoće da priča s ljudima i da ga neće odvojiti od naroda.

- Prilikom otkrivanja Spomenika Stefanu Nemanji postojale su operativne informacije da nešto može da se desi i predlagano mu je da događaj bude odložen, ali on nije hteo da čuje za to - rekao je Vulin.

Đinđića ubio britanski snajperista?

RepublikaFoto: Tanjug

Podsetimo, u medijima se spekulisalo da i iza ubistva Zorana Đinđića stoje strane službe koje su angažovale plaćenog ubicu. Navodno, visokorangirani engleski obaveštajac iz MI6 rukovodio je akcijom ubistva premijera, legalno je boravio u našoj zemlji, bio je zadužen da dovede snajperistu iz Londona i da ga posle zločina sakrije i omogući mu bekstvo.

Specijalac po imenu Hil, jedan od najboljih engleskih snajperista, došao je u Beograd 11. marta 2003, dan pre ubistva. I on i njegovi pratioci su, zahvaljujući dobroj organizaciji, već posle tri sata avionom napustili Srbiju. Likvidatora je opisao svedok Kujo Kriještorac (52), policija je napravila foto-robot, koji je kasnije izbrisala, a Kriještorac je godinu dana kasnije ubijen sa desetak hitaca iz oružja s prigušivačem, spekulisalo se tada.

Zbog koga je foka došla u Beograd?

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Danijel Korbet

Za javnost u Srbiji i dalje je misterija boravak u Srbiji američkog državljanina Danijela Dejvida Korbeta, bivšeg marinca i pripadnika elitne jedinice "Foke".

On je uhapšen 31. januara 2018. u štek-stanu s oružjem s kog je izbrisan registarski broj i koji se obično koristi za likvidacije. Korbet je radio za kontroverznu američku firmu "Spear operations group", specijalizovanu za atentate na visokorangirane osobe u ratnim i konfliktnim zonama širom sveta, a njegov slučaj je komentarisao i Aleksandar Vučić:

- Čudnih stvari tu ima. Nisam ja govorio ni o čemu, ali zamislite da vi nađete tipa iz Tima 6 koji je tamo jurio za Osamom bin Ladenom u Avganistanu i nađete ga s brušenim pištoljem ovde... I nađete kriminalne veze koje su mu dostavile taj brušeni pištolj i uhapsite te Srbe koji su mu to dostavljali, ali oni ćute svi, kao zaliveni, neće da kažu za šta je trebalo da bude upotrebljen. Pa nije valjda trebalo da se upotrebi za upucavanje soma ili smuđa u Dunavu.

Korbetu se u međuvremenu ponovo sudi za nedozvoljeno posedovanje pištolja jer je oslobađajuća presuda u međuvremenu ukinuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
milica

15.06.2021 07:18

Kakva bre osveta,Vučić ako bude hteo može da ih pohvata za prepodne.

Kobac

15.06.2021 07:46

Vucic jeste meta najvecih kriminalaca, jer je odluceno da im se stane na put.

Makisa

15.06.2021 16:04

Mislim da je jako vazno ici do kraja oko ove mafije i zaseci je u korenu....