PRESUDA ZA BRUTALNU EGZEKUCIJU U TRŽNOM CENTRU! Željko Simeunović osuđen na 15 godina za ubistvo brata ARKANOVOG TELOHRANITELJA!

Autor:

Hronika

14.06.2021

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas je veće sudije Ivane Ramić u ponovljenom suđenju nekadašnjem pripadniku Jedinice za specijalne operacije (JSO) Željku Simeunoviću (52) za ubistvo Dalibora Mateovića 2004. godine, starijeg brata Zvonka Mateovića - telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, donelo presudu kojom mi je izrečena kazna zatvora od 15 godina.

Foto: Ilustracija: Republika, ST/Nebojša Mandić, Pixabay
Ilustracija

Tokom drugog suđenja koje je počelo u januaru ove godine, Simeunović je, kao i za vreme prvog suđenja, negirao da je izvršio ovo ubistvo.

Simeunović je prvostepenom presudom bio osuđen na takođe na 15 godina zatvora, ali je tu odluku ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

 

Mateović je ubijen 6. februara 2004. godine u kafiću u Sremskoj ulici u Beogradu, a veruje se da je prava meta bio njegov brat, koji je, prema pisanju medija, sutradan trebalo da svedoči na suđenju za optuženima za ubistvo Ražnatovića 2000. godine.

Zvonko Mateović je na dan ubistva Arkana 15. januara 2000. godine bio jedini njegov telohranitelj koji je pucao i ranio u nogu Dobrosava Gavrića koji je tada ipak uspeo ga pobegne, mada je nekoliko dana kasnije uhapšen.

U obrazloženju nove presude sudija Ramič je istakla da je Simeunović u stanju uracunljivosti svestan posledica ubio Mateovića i sa eventualnim umišljajem doveo u opasnost život  Slaviše Tomića, jednog od šest lica u društvu ubijenog.

- Tužilaštvo je dokazalo da je Simeunović naneo šest prostrelnih i dve ustrelne povrede Mateoviću u vrat i grudi usled kojih je preminuo na mestu pucnjave, u kafiću u Sremskoj ulici u Beogradu. Za to postoje i brojni svedoci. Uzorkovanjem DNK došlo se takođe do Simeunovića koji je posle ispaljenih projektila pobegao sa crvenim kačketom niz ulicu Maršala Burjuzova i kačket bacio u begu - rekla je Ramić izmedju ostalog.
Sudija je istakla da se veće pri odmeravanju kazne rukovodilo kako olakšavajućim okolnostima, tako i otežavajućim da je Simeunović osuđivan i pre i posle izvršenja ovog ubistva. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading