NEVOLJA I DEKSTER MUČILI PO REPLICI IZ FILMA! Ajde ti rokaj, a ti snimaj: Žrtva Đorđevića preklinjala da prestanu

Autor: Republika

Hronika

13.06.2021

12:40

"Ajde ti rokaj, a ti snimaj... Rokaj, snimaj, rokaj, snimaj...". Ova replika koju u filmu "Do koske" izgovara Lazar Ristovski postala je svojevrsni moto zloglasne kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Starsport
Veljko Belivuk

Upravo ovim citatom vodili su se Belivuk i Dario Đorđević Dekster kada su jednom prilikom u Beču mučili dilera droge pokušavajući od njega da iznude 2.000 evra.

Dario Đorđević zvani Dekster, koji je uhapšen u Beču, sumnjiči se da je oteo svog saradnika i brutalno ga mučio u podrumu u tom gradu zbog duga od 2.000 evra, izjavili su austrijski zvaničnici, koji su učestvovali u velikoj akciji hapšenja u saradnji sa američkim FBI.

- Za njim Srbija već traga zbog sumnje da je učestvovao u tri ubistva. Njegovim pritvaranjem rešena je otmica muškarca iz Srbijekoji je radio za grupu, ali im je ostao dužan 2.000 evra izjavio je Franc Ruf, generalni direktor za javnu bezbednost Austrije. On je potvrdio da je praktično deo grupe u toj državi kojim je rukovodio Đorđević funkcionisao na isti način kao Belivukova grupa čiji je deo bio, a koja je uhapšena u februaru. Austrijski zvaničnik potvrdio je da su, kao i beogradske kolege", maltretiranje i sakaćenje žrtava snimali telefonom i snimke međusobno razmenjivali.

- Zadobio je teške povrede, a dok su ga tukli i mučili, sve su snimali. Na snimcima se čuje kako žrtva cvili i moli za pomoć - rekao je Ruf.

Kako su ranije izvestili austrijski mediji, dvojica Srba otela su uličnog dilera, svirepo ga mučili i pretili jer je prodavao malo heroina.

Sve se odigralo 2020. godine, kada je jedan od dvojice Srba (39) namamio žrtvu u jedan stan jer je banda bilasve nezadovoljnija njegovim "radom". U stanu mu je više puta zapretio uz pomoć 32-godišnjeg saučesnika.

- Dvojica Srba potom su vezali svog saradnika i vi deo-pozivom pozvali šefa bande u Srbiji - pisao je portal kosmo.at. Kako objašnjava izvor Alo!, upravo Dekster je bio "pomagač", dok je "šef u Srbiji" bio Veljko Belivuk!

- Taj narko-bos je putem video-poruke izdao uputstva o tome kako postupati sa pritvorenikom. Dvojica Srba su potom pokušala da ucene žrtvu da plati odštetu - navodili su austrijski mediji.

Potom ga je jedan tako vezanog tukao, a drugi je sve to snimao mobilnim telefonom! Mučenje je trajalo nekoliko sati.

Hvalili se na tribinama

Replikom iz filma "Do koske" počinjao je svaki klip koji je Belivukova banda, pod plaštom navijačke grupe "Principi", postavljala na Jutjub mesecima pred njegovo hapšenje. U isto vreme, na južnoj tribini stadiona Partizana počeo je da se pojavljuje i transparent sa istom porukom: "Rokaj, snimaj". Javnost tada nije mogla ni da nasluti šta se krije iza ovih poruka. Tek hapšenjem bande i razotkrivanjem njihovih zločina postalo je jasno da je Belivukov klan uživao da muči žrtve i da sve to snima!

Komentari (0)

Loading