ZATVORENO 17 LOKALA! Pokušali da se tajno bave jednom delatnošću, otkriveni u akciji Ministarstva finansija i BIA

Autor:

Hronika

12.06.2021

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zajedničkoj akciji Ministarstva finansija - Uprave za igre na sreću, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva iz Novog Pazara i Ministarstva unutrašnjih poslova, otkriven je veći broj nelegalnih kladionica i kockarnica u Novom Pazaru u kojima su organizovane igre na sreću klađenje i igre na sreću na automatima bez odobrenja Uprave za igre na sreću.

RepublikaFoto: Ministarstvo finansija

Zbog neovlašćenog priređivanja igara na sreću zatvoreno je 17 objekata. Tom prilikom zaplenjeno je 85 automata i ruleta, 210 televizora, 22 računara, 10 monitora, 18 štampača, kao i preko 650.000 dinara i 3.700 evra.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću uhapšen je I.S. i određena mu je mera zadržavanja do 48 časova, dok je protiv M.S. i N.B. izdata poternica.

Nelegalnim priređivanjem igara na sreću ova lica su samo za poslednjih godinu dana stekli protivpravnu imovinsku korist od preko 120 miliona dinara (1 milion evra) i oštetli budžet Republike Srbije u iznosu od preko 24 miliona dinara (200.000 evra).

Pripadnici Policijske uprave Novi Pazar će protiv lica koja su organizovala igre na sreću bez odobrenja Uprave za igre na sreću podneti krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu.

Sprovođenje pojačanih aktivnosti na suzbijanju nelegalnog priređivanja igara na sreću će se nastaviti i u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading