OVAKO JE RASKRINKAN SLOVENAČKI OGRANAK KAVČANA: Agenti glumili dilere i kurire, ŠIFRA "BUREK" bila ključ

Autor: Republika

Hronika

12.06.2021

09:25

Slovenački ogranak kavačkog klana raskrinkali su prikriveni islednici, koji su glumili kupce velikih količina droge i kurire, navodi se u dokumentima slovenačkih istražitelja.

Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock
Miljković i Belivuk

Jedan od agenata, kako navode, bio je čak i vozač teretnjaka kog su članovi klana angažovali da prevozi novac za drogu. Tokom istrage je utvrđeno, kako se navodi, da je šifra za heroin u slovenačkom ogranku zloglasnog klana bila "Burek" i da se naručivao kao ovo pecivo.

Nisu sumnjali

- Vođe klana, čiji je organizator bio Podgoričanin Milan Vujotić (39), nisu sumnjale u agente, između ostalog i zbog toga što su oni bacali sumnju na druge članove, lojalne kriminalnoj grupi - navode dokumenata. Podsetimo, Vujotić je označen kao jedan od najbližih saradnika vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, a navod

- Kada je kupio drogu, žalio se na kvalitet heroina, pa je dobio šansu da proba novi. Dogovorili su da šifra za heroin bude "burek" i da se tako naručuje. Kada je Žabar dobio novu pošiljku, na njoj su pronađeni otisci više pripadnika grupe - otkriveno je kako su skriveni islednici potpuno razotkrili veliku kriminalnu grupu, za koju se sumnja da je prošvercovala najmanje 790 kilograma kokaina.no je veliki deo novca koji je ogranak u Sloveniji zarađivao završavao tajnim kanalima u rukama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kako je otkriveno, u avgustu prošle godine najmanje tri agenta dobila su zadatak da otkriju ko je u grupi zadužen za nabavljanje i prodaju heroina i kojim kanalima droga stiže u Sloveniju. Tokom praćenja grupe navodno su prikupili sve dokaze i otkrili celokupnu šemu klana, uključujući i to ko je šef, ko dobavljač kokaina, a ko kurir.

- Otkrivene su lokacije na kojima se krije novac, gde su štekovi za drogu i kome i na koji način se ona plasira - otkrili su izvori.

Šverc kokaina

Osim tajnog agenta koji je glumio člana klana, na svojoj poziciji imali su i agenta koji je glumio kupca iz Italije i nadimak mu je bio Žabar.

Komentari (0)

Loading