GAVRANOVIĆU 30 GODINA ROBIJE! Zločin koji je šokirao Srbiju dobio svoj epilog!

Autor: Republika

Hronika

11.06.2021

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora stakloresca iz Resavske ulice Filipa Gavranovića, jer je u novembru 2017. godine ubio komšiju pekara Nikolu Ostojića, a potom njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj radnji.

RepublikaFoto: facebook.com/Gavranovic Filip
Filip Gavranović

Ovom odlukom su kao neosnovane odbijene sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Gavranović osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo, saznaje Tanjug.

NJemu je oduzeta imovinska korist od 2.000 evra, a porodica ubijenog je radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućena na parnični postupak.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno od olakšavajućih okolnosti za Gavranovića imao u vidu njegov raniji život, a od otežavajućih to da je lišio života svog dugogodišnjeg prijatelja, da je pritom iskazao veliku upornost, o čemu svedoči brojnost povreda koje mu je naneo.

Otežavajuća okolnost mu je i to što je nakon izvršenog krivičnog dela danima učestvovao u potrazi za Ostojićem čija je porodica bila prijavila nestanak, kao i zato što je sutradan upravo iz pekare ubijenog uzeo na poslugu kofu sa vodom kako bi počistio nered u svojoj radnji od prethodne večeri u kojoj se nalazilo telo ubijenog.

Na početku suđenja u julu 2018. godine Gavranović je priznao da je ubio Ostojića i rekao da se kaje.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ubijeni Nikola Ostojić

Prema presudi, Gavranović je 3. novembra 2017. godine u večernjim časovima u svojoj staklorezačkoj radnji u alkoholisanom stanju iz koristoljublja ubio Ostojića, sa kojim se intenzivno družio duži vremenski period i od njega pozajmljivao novac, a i znao da sakuplja i poseduje novac za finalnu realizaciju otkupa poslovnog prostora u kojem se nalazi pekara.

Oni su prethodno tog dana sedeli zajedno u kafiću i konzumirali alkoholna pića, a potom su otišli do staklorezačke radnje.

Dok su boravili u staklorezackoj radnji on je Ostojiću dok se nalazio u položaju glavom naniže u odnosu na njega (sedeći ili ležeći položaj) naneo najmanje 26 udaraca čekićem i gletom po glavi, usled kojih je preminuo.

NJegovo telo je ostavio u paravanom odvojenom delu radnje, i potom se našao po dogovoru, sa I.S. koja je prethodno telefonom isnistirala da iste večeri vrati dug njenom drugu od 2.000 evra.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mesto ubistva

Potom se vratio se do svoje radnje, uzeo Ostojićevu torbicu izdvojio deo novca koji je poneo sa sobom, a torbicu i deo novca i lcicnih stvari ostavio u fioci i ponovo se našao sa I.S, koja ga je i dalje cekala u kolima kada joj je pokazao rukama novac u iznosu od 1.800 evra.

U torbici se nalazilo oko 5.000 evra. Ostatak novca, torbica i telo oštećenog su pronađeni prilikom pretresa staklorezačke radnje 6 i 7. novembra 2017. godine, a do pronalaska tela okrivljenog se postupalo pri prijavi o njegovom nestanku, podseća sud.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading