DARKO ŠARIĆ USKORO NA SLOBODI?

Autor:

Hronika

29.11.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Šarić, kome se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi za krijumčarenje droge i pranje novca, mogao bi uskoro da bude pušten na slobodu! Kako Srpski telegraf saznaje, postoji mogućnost da će Pljevljak posle skoro četiri godine provedene iza rešetaka izaći iz pritvora.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Situacija se ponavlja

Naime, sudski proces protiv Šarića traje već sedam godina, a kraj mu se ne nazire, dok je za samo godinu dana suđenje odloženo čak 20 puta. Takođe, dosad su dvojica sudija smenjena, zbog čega je postupak morao da krene iz početka, čime se stiče utisak da se proces odugovlači.

Tužilac: Cilj brojnih odlaganja glavnog pretresa je da Šarić izađe iz pritvora

- Brojna odlaganja glavnog pretresa, a posebno naprasno otkazivanje punomoćja imaju za cilj odugovlačenje postupka. Sve ovo usmereno je samo na jednu stvar - da se ishoduje puštanje Darka Šarića iz pritvora. Odbrana želi da probije suđenje u razumnom roku kako bi do ovoga došlo - rekao je nedavno tužilac Saša Ivanić.

5,7 tona kokaina navodno prošvercovala Šarićeva grupa

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa, nakon što je pre nekoliko godina sudija Vladimir Vučinić iz Specijalnog suda vraćen u Viši sud, a potom otišao u advokaturu, suđenje je formalno krenulo iz početka, a sad se ista situacija ponavlja.

- Na osnovu novog godišnjeg rasporeda, sudija Aleksandar Trešnjev, koji je član veća u oba postupka protiv Šarića, od 2018. biće vraćen u Viši sud. Može se očekivati da suđenje bar formalno krene iz početka da bi se novi član koji se bude našao na toj funkciji upoznao sa slučajevima. U međuvremenu, Šarića mogu da puste da se brane sa slobode ili eventualno da mu se odredi kućni pritvor - priča naš sagovornik.

Predali se

Kako dodaje, ono što ovaj slučaj čini još intrigantnijim je i to što su se početkom novembra, posle šestogodišnjeg skrivanja, iznenada predala trojica saradnika optuženog narko-bosa.

- Za samo desetak dana u policiju su došli Nebojša Sretenović, Petar Obradović i Dejan Šekularac, kojima se sudilo u odsustvu. Nikom nije jasno zbog čega su skoro u isto vreme odlučili da se predaju - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Sedmorica u bekstvu
  • sedam Šarićevih saradnika u bekstvu
  • 18 osoba na optuženičkoj klupi
  • devetorica priznala krivicu
  • Darko Šarić u pritvoru od marta 2014.
  • prvostepeno bio osuđen na 20 godina
  • grupa se tereti za šverc

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojsa

29.11.2017 20:14

Nismo naivni i tu foru sa premestanjem sudija na drugu referadu ili drugi sud smo videli stotine puta i ona se koristi kao izgovor i u okviru je zakona ali za koju se dobija debela nadoknada. Koliko dobijanu sudije KV veca koje predmete po zalbi za odredjivanje pritvora drze u fiokama skoro celu godinu pa i vise od godinu dana, ili pak pustaju na slobodu po jednoj poternici one za koje postoji zahtev za raspisivanjem poternice zbog izbegavanja sudjenja a koliko i onih za koje vaze svi ovi primeri istovremeno. To je sramota i tu niko nista ne preduzima.