SNIMAO ŽRTVU KAKO CVILI I MOLI! Dekster se na najmonstruozniji način iživljavao nad čovekom zbog 2.000 evra! Austrijanci u šoku

Autor: Republika

Hronika

10.06.2021

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski zvaničnici potvrdili su da je Belivukov saradnik Dario Đorđević, zvani Dekster, koji je uhapšen u Beču, osumnjičen za tri ubistva, kao i da je jednog člana svoje grupe oteo i iživljavao se nad njim, kao i članovi ove kriminalne grupe

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Rade Prelić, MUP Srbije; Nemanja Pančić

Dario Đorđević, zvani Dekster, koji je uhapšen u Beču, sumnjiči se da je oteo svog saradnika i brutalno ga mučio u podrumu u tom gradu zbog duga od 2.000 evra, izjavili su austrijski zvaničnici, koji su učestvovali u velikoj akciji hapšenja u saradnji sa američkim FBI.

Podsetimo, Đorđević, koji je navodno bio jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uhapšen je 6. juna i kod njega je tada zaplenjeno 10 kilograma heroina.

Prema nezvaničnim informacijama, on se skrivao pod lažnim imenom, ali je nastavio da rukovodi delom grupe posle hapšenja Belivuka i Miljkovića.

Neviđena tortura

- Za njim Srbija već traga zbog sumnje da je učestvovao u tri ubistva. On je jedan od vođa kriminalne grupe. Kada je uhapšen, zaplenjeno je 10 kilograma heroina. Njegovim pritvaranjem rešena je otmica muškarca iz Srbije koji je radio za grupu, ali im je ostao dužan 2.000 evra - izjavio je Franc Ruf, generalni direktor za javnu bezbednost Austrije.

On je potvrdio da je praktično deo grupe u toj državi kojim je rukovodio Đorđević funkcionisao na isti način kao Belivukova grupa, čiji je deo bio, a koja je uhapšena u februaru. Austrijski zvaničnik potvrdio je da su, kao i beogradske "kolege", maltretiranje i sakaćenje žrtava snimali telefonom i snimke i slike razmenjivali sa drugim članovima grupe.

- Zadobio je teške telesne povrede, a dok su ga tukli i mučili, sve su snimali. Na snimcima se čuje kako žrtva cvili i moli za pomoć - rekao je Ruf, a prenosi Kurir.

Osim mučenja pripadnika svoje kriminalne grupe, istragom je otkriveno da je su Đorđević i njegovi saradnici i bratu žrtve pretili ubistvom.

- Još uvek nisu svi uhapšeni, za 12 njih se još traga, ali su osumnjičeni u inostranstvu. Uveren sam da će i oni biti pritvoreni vrlo brzo - kazao je Franc Ruf.

Akcija "Trkač"

Podsetimo, osim Đorđevića, policija je u Beču uhapsila i njegove najbliže saradnike, Aleksu Petrovića, Predraga Boćovića, Miloša Hristova, Nikolu Savatića, Luku Cara, Todora Jarčevića, Petra Selakovića, Petra Milojića, Danijela Stojanovića i Miluna Dukića.

Kako je otkriveno, oni su uhapšeni u akciji pod nazivom "Trkač", koja je bila deo velike klopke koju je FBI zajedno sa policijama drugih zemalja napravio za kriminalce širom sveta. U njoj su, kako je potvrđeno, učestvovali i srpska policija, BIA i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading