LIKVIDIRALI BABU IZ POŽAREVCA TVRDEĆI DA IM UNIŠTAVA ŽIVOTE: Ubice osuđene na 80 godina zatvora

Autor:

Hronika

10.06.2021

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Požarevcu doneo je prvostepenu presudu kojom je Aleksandar Đorđević (24) iz Požarevca, osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva Ružice Marije Kovač (78), a zbog podstrekivanja na teško ubistvo Danijel Stanojević (23) osuđen je na 20 godina zatvora, a njegov otac Saša Stanojević (49) na 30 godina zatvora, piše Kurir.

RepublikaFoto: facebook.com/Danijel Stanojevic
Ubica Aleksandar Đorđević (desno)

Protiv oca i sina presuda je doneta i zbog pomaganja učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Podsetimo, Đorđević je optužen da je 14. oktobra 2019. godine, u Dunavskoj ulici u Požarevcu, autom "zastava 101" usmrtio Ružicu Kovač, tako što je namerno udario u njen bicikl. U početku se mislilo da se radi o udesu, ali je, pregledanjem nadzornih kamera i saslušanjem svedoka, utvrđeno da se radi o teškom ubistvu.

- Tokom suđenja optuženi su negirali da su počinili zločin koji im se stavlja na tereti i prebacivali su krivicu jedan na drugoga. Oni su Đorđeviću obećali da će mu kupiti automobil i dati mu 400 evra, ako pristane da ubije babu. Takođe, objasnili su Đorđeviću i da starica često vozi bicikl Dunavskom ulicom i da tu može da je sačeka - objašnjava izvor.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ova presuda kojom su trojica Požarevljana osuđena na ukupno 80 godina zatvora za jedno ubistvo je rekordna koju je Viši sud u Požarevcu doneo.

- Prema presudi otac i sin su od 1. oktobra do 14. oktobra iz koristoljublja postrekivali Đorđevića da ubije babu. Kupili su kuću od nje, ali je starica imala pravo da je koristi sve do smrti. Naveli su da im je napravila pakao od života - nije im dala da peru veš, terala ih je da spavaju u pomoćnim prostorijama, psovala i klela ih, a nabeđivala ih da kradu stvari iz kuće - stoji u presudi, gde se još navodi:

- Utvrđeno je da su Stanojevići u selu blizu Petrovca na Mlavu kupili "zastavu" kojom je baka ubijena i pokazali Đorđeviću podesno mesto na kome će on da sačeka i udari babu kolima. Utvrđeno je da je Aleksandar, posle zločina, zajedno sa drugom dvojicom optuženih, otišao na benzinsku pumpu, gde su u dve flaše natočili benzin. Onda su otišli do Mihajlovca, gde su polili "zastavu" benzinom i zapalili je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading