DEKSTER ORGANIZOVAO UBISTVO MIŠE OGNJANOVIĆA? Pripadnici kavačkog klana počeli da iznose prljav veš kako bi se spasli!

Autor: Republika

Hronika

10.06.2021

09:45

Dario Đorđević zvani Dekster, visokopoziciponirani član kavačkog klana i bliski prijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dovodi se u vezu sa organizacijom tri ubistava u Srbiji, ali policija proverava njegovu umešanosti u druge zločine.

Foto: Tanjug
Dragoslav Miša Ognjanović

Jedan od njih je navodno i likvidacija Dragoslava Miše Ognjanovića (57), advokata Luke Bojovića. Dekster je na osnovu informacija srpskih službi uhapšen u Austriji.

Zatečen je sa 10 kilograma heroina i falsifikovanim dokumentima. Nakon pada Belivukovog klana klupko je počelo da se odmotava. Tako se saznalo da je Dekstera pod svoje uzeo izvesni V. V. koji je imao jaku zaštitu u prethodnoj garnituri MUP-a. V. V. je jednom prilikom uhapšen sa pištoljem, ali je posle poziva  "odozgo" pušten i o tome postoji izveštaj.

- Pored toga, i pokajnici su počeli da pričaju sve što znaju, kako bi se spasli. Tako je isplivalo da je Dekster navodno učestvovao u praćenju Miše Ognjanovića, ali i u organizovanju njegovog ubistva. Te informacije dobijene od svedoka sada se proveravaju - priča izvor, prenosi Kurir.

Ognjanović je ubijen 28. jula 2018. godine, u prolazu između zgrada u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu, u trenutku kada se sa sinom vraćao kući. Kako se sumnja na osnovu operativnih podataka, neka ubistva Dekster je "režirao“ i bio glavni logističar u zločinima, a neka je lično odrađivao. Pripadnici klana koji su rešili da pričaju tvrde da je Dekster sarađivao sa Darkom Elezom, koji je nedavno isporučen u BiH. I sam Elez je pominjan kao osoba koja je najmanje nedelju dana pred ubistvo svojim "golfom" pratila advokata.

Inače, beogradska policija u saradnji sa BIA i Tužilaštvom za organizovani kriminal u nastavku akcije "Muflon" uhapsila je četiri osobe osumnjičene da su članovi Deksterove ekipe. Uhapšeni su P. N. (32), S. R. (32), S. Ž. (25) 10.T. (38), dok se za dvema osobama intenzivno traga. Policija je pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda pronašla narkotike i skupocena vozila od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca.

Komentari (0)

Loading