TROJANSKI ŠTIT DOTUKAO VELJU I KAVAČKI KLAN: Mafijaši u Srbiji se tresu od straha, OVO ih najviše plaši!

Autor:

Hronika

09.06.2021

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska policija, tužilaštvo i BIA, učestvujući u operaciji FBI "Trojanski štit", u saradnji sa bezbednosnim službama nekoliko zemalja, smestili su iza rešetaka više od 70 članova "kavačkog klana". Ta akcija još nije gotova. Plan da se kriminalcima širom sveta u telefone podmetne aplikacija Anom doveo je do toga da i naša policija dobije još jedan kanal kojim iz "kavačkog klana" pristižu informacije o ubistvima, trgovini drogom i drugim zločinima.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Rade Prelić, E-Stock, Pixabay
SVE SE ZNA: Belivuk i Miljković

Prateći od jula prošle godine navodno bezbednu komunikaciju kriminalaca putem Anoma, srpski policajci su ušli u trag novom ogranku "kavčana" koji je bio zadužen za Nemačku i Austriju. I istog dana, 8. juna, kao kegle su pali vođa ove grupe Dario Đorđević Dekster (33) i četvorica njegovih saradnika, dok se za još najmanje dvojicom traga.

Dekster je sa 10 kilograma heroina uhapšen u Beču, a njegova ekipa u Beogradu. Đorđević je saradnik i prijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i u Beogradu se dovodi u vezu s likvidacijama Aleksandra Šarca, Lazara Vukićevića i Dragana Ristića.

U Beču je u maju uhapšena desetočlana grupa iz Srbije, koju je takođe organizovao Đorđević. Policija je i kod njih zaplenila drogu i oružje. Pre toga je u Sloveniji uhapšena šezdesetočlana grupa "kavčana", takođe zbog droge. Istragom je utvrđeno da je od slovenačkih "kavčana" nekih pet-šest miliona evra od droge dobavljene iz Španije prebačeno Velji Nevolji da ih kroz kupovinu parcela, poljoprivrednih firmi i izgradnju stanova opere u Srbiji.

- Ono što najviše plaši Belivuka i Miljkovića jeste da su gomile slika i poruka koje su slali putem aplikacije Anom sada u rukama srpske policije. I to baš kad su promenili prethodni, navodno, siguran kanal - aplikaciju Skaj. Sada je FBI saopštio da je i tu aplikaciju ranije podmetnuo kriminalcima širom sveta. Srpska policija je, naravno, provalila obe aplikacije i prikupila obilje dokaza protiv "kavčana" - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.

On dodaje da je upad među Belivukovu ekipu i u centralu ovog klana u Crnoj Gori, u kojoj glavu reč vode Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, bio omogućen, pre svega, zahvaljujući krticama.

- Najmanje pet saradnika Zvicera i Belivuka progovorilo je posle 4. februara, kad je Belivuk uhapšen. Njihov interes je da se izvuku iz ove priče sa što manjim kaznama, pa su odlučili da sarađuju. Te informacije su dovele do važnih materijalnih tragova protiv "kavčana" širom regiona - naglašava naš sagovornik.

Potraga za još dvojicom

Policija je hapšenje Deksterove ekipe u Beogradu krstila kao akciju "Muflon". Pretreseno je 16 lokacija, a uhapšeni su P. N. (32), S. R. (32), S. Ž. (25) i O. T. (38), dok se za dve osobe intenzivno traga. Pretresom su pronađeni narkotici i skupocena vozila, od kojih je jedno blindirano, kao i veća količina novca. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar policije Aleksandar Vulin naveo je da je predsednik Aleksandar Vučić poveo rat sa mafijom i u toj borbi nema nedodirljivih.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Živković, Starsport
Aleksandar Vulin: Vučić je poveo rat sa mafijom

- Razbijanje organizovane kriminalne grupe Darija Đorđevića, zaplena velike količine heroina, ali i razbijanje krijumčarskog lanca narkotika, veliki je uspeh MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal. Zahvaljujući strpljivom i upornom radu svih naših bezbednosnih struktura, naše ulice su još bezbednije. Hapšenje Đorđevića u Beču na osnovu informacija koje je MUP dostavio austrijskim kolegama govori da je saradnja policija jedini način za borbu sa zlom - izjavio je Aleksandar Vulin.

Veljin kokain od 100 miliona evra zaplenjen na Malti

Tovar kokaina čija se vrednost procenjuje na više od 100 miliona evra, a koji je zaplenjen na Malti, u kontejneru sa bananama, pripadao je ogranku "kavačkog klana", koji je pohapšen pre dve nedelje u Sloveniji. Krajnja destinacija basnoslovnog tovara bila je luka u Kopru. Ovi narkotici, čiju je nabavku i krijumčarenje finansirao "kavački klan", kao i njihovi saradnici Veljko Belivuk i Marko Miljković, trebalo je da budu rastureni na teritoriji Austrije i Nemačke. Hapšenjem članova grupe ova droga je ostala bez vlasnika.
Na Malti je, dakle, zaplenjeno rekordnih 740 kilograma kokaina, koji bi, prema procenama, uličnom prodajom doneo 100 miliona evra. Kontejner u kojem je droga nađena bio je na putu iz Ekvadora ka Sloveniji, prenose lokalni mediji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading