FBI TRENUTNO U SRBIJI! Palo 800 mafijaša, među njima 18 srpskih kriminalaca!

Autor:

Hronika

09.06.2021

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj akciji FBI nazvanoj "Trojanski štit", u kojoj je širom Evrope uhapšeno više od 800 kriminalaca, "palo" je i 18 Srba.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako se saznaje, srpske službe su od jula prošle godine bile intenzivno uključene u najveću akciju do sada i sve vreme su od tada pratile komunikaciju srpskih kriminalaca preko kriptovane aplikacije "Anom" koja im je lukavo podmetnuta! Uhapšeni kriminalci, bavili su se trgovinom velikih količina narkotika.

Pripadnici FBI poslednjih nekoliko dana nalaze se u Srbiji i sarađuju sa našim službama i prate komunikaciju mnogih istaknutih članova srpskog podzemlja.

Podsetimo, u svetskim medijima juče je kao bomba odjeknula informacija da je FBI u protekle dve godine, preko lažne aplikacije pratio sve poruke kriminalaca koji su je koristili. Kriminalci su mislili da se dopisuju preko kriptovane aplikacije kojoj niko ne može da pristupi, ni ne sluteći da ju je napravio i, preko svedoka-saradnika, podmetnuo FBI!

U ovoj akciji do sada je uhapšeno više od 800 osumnjičenih za dilovanje droge, planiranje likvidacija i brojnih drugih teških krivičnih dela, a zaplenjeno je preko 48 miliona dolara, što u gotovini što u kriptovalutama.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republiak.rs, MUP Srbije
Tekst potpisa

Kako je funkcionisao "Anom"

"Anom" je jedino mogao da bude instaliran na telefonima koji su kupljeni na crnom tržištu. Kako prenose svetski mediji, s tih telefona nije bilo moguće obavljati pozive niti slati mejlove, a komunikacija se vršila isključivo porukama između onih koji su takođe imali ovu aplikaciju. Pa je tako bilo potrebno da kriminalac poznaje drugog kriminalca kako bi uopšte mogao da dođe do telefona sa ovom aplikacijom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading