SPECIJALNI SUD DONELO KONAČNU ODLUKU: Brežančić i Janjić osuđeni još strožim kaznama

Autor:

Hronika

08.06.2021

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beograd danas je u ponovljenom postupku na četiri godine zatvora osuđen vlasnik preduzeća "MB Gas oil" Mile Brežančić, a nekadašnji pomoćnik ministra zaštite životne sredine Nebojša Janjić na tri i po godine zatvora zbog mita i zloupotrebe službenog položaj.

RepublikaFoto: Adelarda Popović
Nebojša Janjić

Oni su pomenuta krivična dela izvršili u vezi sa izdavanjem urbanističkih dozvola za izgradnju pristana, pretakališta, gasovoda i skladišta za Brežančićevo preduzeće MB Gas na zemljištu šećerane Dimitirje Tucović koje je u državnom vlasništvu.

Podsetimo, Apelacioni sud je u decembru 19. godine ukinuo prvostepenu presudu kojom su na višegodišnje kazne zatvora bili osuđeni vlasnik preduzeća "MB Gas oil" Mile Brežančić i bivši pomoćnik ministra zažtite životne sredine Nebojša Janjić povodom optužbi za zloupotrebe položaja i davanje i primanje mita.

RepublikaFoto: Adelarda Popović

Prvostepena presuda Brežančiću je bila istovetns sadašnjoj, dok je bivšem pomoćniku ministra sada izrečena godinu dana duža zatvorska kazna za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja pre desetak godina. 

Postupajući sudija je u obrazloženju presude rekao da za sva dela koja se stavljaju na teret osudjenima sud raspolaže dokazima, a vremenski rok prava na źalbu na presudu produžio je za još 15 dana po zahtevu Brežančićevog branioca.

Optuženi Mile Brežančić nije prisustvovao objavljivanju presude.

 

Janjić slomljen i razočaran

Osuđeni Janjić nije krio nezadovoljstvo zbog presude i odmah nakon  što je objavljena on je telefonirao nekome i poźalio se da Viši sud opet nije dao odgovore na pitanja koja su i dovela do obaranja prethodne  presude od pre dve godine.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading