DETALJI DEKSTEROVOG HAPŠENJA: U zajedničkoj akciji srpske policije i BIA sa Austrijancima pao Veljin saradnik!

Autor: Republika

Hronika

08.06.2021

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji Austrije juče je sprovedena policijska akcija u kojoj je uhapšen Dario Đorđević, zvani Dekster, visokopozicionirani član "kavačkog klana" , bliski prijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i čovek koji se dovodi u vezu sa organizacijom najmanje tri likvidacije u Beogadu.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republiak.rs, MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Njegovo lociranje i hapšenje sprovedeno je u koordinisanoj akciji na osnovu informacija operativnih informacija pripadnika MUP Srbije i Bezbednosno informativne agencije (BIA).

Kako se sumnja Đorđević je organizator kriminalne grupe, čiji su neki od članova "pali" pre mesec dana u glavnom gradu Austrije, Beču. Tada su se iza rešetaka našli Aleksa Petrović i još devet osoba. Policija je u ovoj akciji zaplenila oko 10 kilograma heroina, pet kilograma kokaina, određenu količinu oružja i novca, prenose Novosti.

Prema nekim operativnim saznanjima Đorđević je za račun kavačke ekipe i svojih saradnika Belivuka i Miljkovića organizovao ubistva Aleksandra Šarca, Lazara Vukičevića i Dragana Ristića.

Navodno, i sam je bio spreman da ubija. O Đorđeviću, zvanom Dekster, nešto više se čulo 2008. godine kada su u Kaluđerici, u sukobu dve grupe ljudi, koje su mediji tada označili kao kriminalne bande, smrtno stradali Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, dok su dve osobe teško povređene. Govorilo se i da je reč o navijačkom sukobu. Među uhapšenima, osumnjičenim za teško ubistvo našao se i Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading