DETALJI HAPŠENJA BIVŠEG FUNKCIONERA: Policija ga zatekla u krevetu, zbog kockarskih dugova opljačkao državnu kasu i pucao u zelenaša

Autor:

Hronika

07.06.2021

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv jutros uhapšenog Dragana Rolovića (59), bivšeg direktora Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd, zbog sumnje da je za manje od dve godine bespravno otuđio 12.692.958 dinara sa računa te ustanove, vodi se još jedan postupak pred Višim sudom u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Dragan Rolović

Roloviću se naime, sudi za ranjavanje Vladimira Kopeckog u restoranu u naselju Žarkovo u jesen 2018. godine.

Iako u prvi mah sadašnje hapšenje Rolovića nema veze sa njegovim aktuelnim sudjenjem, situacija je mnogo drugačija kada se rasplete priča, saznaje Republika

Iz okruženja trenutno osumnjičenog za milionsku proneveru novca u periodu od januara 2016. do avgusta 2017. godine, iz kase Zavoda kojim je rukovodio,  kažu da je upravo zbog sumnje da je zloupotrebljavao položaj.

Od sjaja do očaja

Dragana Rolovića je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja 2015. godine nagradilo zbog "izuzetnog zalaganja". On je tada poneo titulu "Čovek godine".

Istovremeno, Rolović je bio veoma cenjen kao vaspitač, a jedan je od osnivača PIT programa koji je napravljen za decu ulice, odnosno za one koji su prošli sve što sistem socijalne zaštite može da ponudi i nigde se nisu zadržali.

- Dragan je bio zapao u velike dugove i prodavao je sve što je imao samo da bi vratio dugove, pozajmljivao čak i od zelenaša poput Kopeckog kojeg je na kraju i upucao. Sumnja se da je kockao i da je sve više tonuo u dugove - ispričao je za Republiku Rolovićev bivši kolega. 
 
Međutim, Dragan Rolović je posle hapšenja 2018. policiji priznao je krivično delo, odnosno da je hicima iz pištolja ranio Kopeckog tvrdeći da je reketašima na ime nepostojećih dugova svog sina dao više od 150.000 evra i prepisao im stan i auto.

Sledi mu saslušanje za milionsku proneveru

Republika je stupila u kontakt sa advokatom Boškom Žurićem koji Rolovića brani za pokušaj ubistva Kopeckog i on je potvrdio da je njegov klijent ponovo lišen slobode.

- Dragan Rolović je uhapšen rano jutros u svom stanu i sutra će biti saslušan kod tužioca- kratko je rekao Žurić. 

- Vladimir mi je preko sina poručivao da će mi polomiti noge i ruke, da će moje dete završiti u kolicima. Nekoliko dana pre pucnjave detetu mi je polomljen prst i ja sam se čuo sa Vladimirom i dogovorili smo se da vidimo kako ćemo da rešimo problem. Nisam došao sa namerom da ga povredim ili ubijem. Pitao sam ga šta treba da uradim da me ostave na miru, a on mi je rekao da mu dam novac. Rekao sam mu da nemam, da su mi sve uzeli, a on meni da se snađem i nabavim još 30.000 evra ili mu prepišem deo kuće u Baru - ispričao je 2018. Rolović u policiji.

On je tom prilikom rekao i da je pucao iz straha za svoj i živote najbližih,  a priznao je da je bacio pištolj u kontejner pre nego je pobegao puntom sa lica mesta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading