(FOTO) Paraćinci putovali iz Beča, a onda im je ispod ćebeta pronađeno nešto zbog čega su odmah uhapšeni

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

28.11.2017

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava carina Srbije saopštila je danas da su carinici na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji s policijom, sprečili su krijumčarenje pirotehničkih sredstava, odnosno 44 rakete.

RepublikaFoto: Uprava carina
Zaplena na Horgošu

Kako je saopstila Uprava carina, rakete su otkrivene u automobilu austrijskih registarskih oznaka kojim su dva srpska državljanina putovala iz Beča ka Paraćinu. 

Putnici su rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnih stvari, ali je carinik tokom pregleda prtljaga, ispod torbi pronašao i rakete prethodno prekrivene ćebetom. 

RepublikaFoto: Uprava carina
Rakete pronađene u automobilu

Carinski službenici u ovom periodu godine dodatnu pažnju posvećuju upravo sprečavanju nelegalnog unosa pirotehničkih sredstava čime želimo da doprinesemo da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posledica koje ova sredstava mogu prouzrokovati. 

RepublikaFoto: Uprava carina
Češća krijumjčarenja pirotehnike pred Novu godinu

Kao i svake godine pred početak sezone novogodišnjih praznika, carinici se češće susreću sa pokušajima krijumčarenja pirotehničkih sredstava, jer je tada potražnja za njima veća nego obično, navodi se u saopštenju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading