ŠIPTARI IZ OSVETE UBILI KAFEDŽIJU U DRITANOVOM KOMŠILUKU: Građani se pobunili posle zločina u Ulcinju!

Autor:

Hronika

06.06.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momčilo Đurišić uzalud tražio policijsku zaštitu iako je svima bilo jasno da mu Albanci rade o glavi!

RepublikaFoto: youtube.com/printskrin
Dritan Abazović

Kafedžija Momčilo Đurišić (69), koji je ubijen 4. juna oko 18 časova u ulcinjskoj kafani Auto-moto društva, čiji je bio zakupac, godinama je tražio zaštitu policije, ali je nije dobio. Čak ni kad je Dritanu Abazoviću, potpredsedniku vlade, posle pretnji "kavačkog klana" u istom gradu pojačano policijsko obezbeđenje. To je revoltiralo Ulcinjane koji se pitaju kako su mogli od pretnji da štite njega, a ne i Đurišića. Pogotovo što je kafedžija bio u konkretnoj opasnosti.

Đurišića je u septembru 2019. pokušao da ubije Dalibor Topljanović, koji je posle mesec dana uhapšen.

Medijima je tada nezvanično rečeno da inspektori sumnjaju da je pokušaj ubistva povezan s podmetanjem eksplozivne naprave ispod automobila Đurišićevog sina Marka, mesec i po pre toga. Drugi Momčilov sin Savo pravosnažno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Kosovca Beće Likaja marta 2017. u Ulcinju. Prema navodima optužnice, on je Likaja ubio u stanu koji je koristila njegova devojka, ispalivši mu više hitaca u predelu grudi.

- Momčilo je bio u stalnoj opasnosti zbog toga i ako je nekoga trebalo zaštiti, to je on - kaže jedan od Ulcinjana koji komentariše da i nekadašnja Milova policija, a i ova sadašnja, brinu samo o političarima, dok su građani prepušteni sebi.

Istražni organi sada pretresaju dve moguće pretpostavke o ubistvu Đurišića. Jedna je da je ubijen iz krvne osvete Albanaca sa Kosmeta zbog onoga što je učinio njegov sin Savo, a druga da se iz još nepoznatog razloga zamerio dilerima droge iz Albanije.

Sin Savo se pokajao

Momčilov sin Savo (33) osuđen je u oktobru 2018. na 13 godina zatvora zbog ubistva Beće Likaja (53) s Kosova. Naime, Savo je 2. marta 2017. ubio hicima iz pištolja Beću, pucajući mu u grudi nakon što ga je zatekao u stanu svoje devojke Mirnese D. Savo je u odbrani priznao delo koje mu se stavlja na teret, ali je rekao da se nije desilo na način opisan u optužnici. Izjavio je da žali zbog svega što se dogodilo toga dana, što je ponovio i u završnim rečima.

Profesor Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Dejan Mirović poznavao je Đurišića.

- Zapanjen sam da ministar policije Sergej Sekulović nije obezbedio zaštitu Momčilu Đurišiću, koji je to od njih tražio i na koga je izvršeno više atentata. Dok svakog dana slušamo o nekakvim pretnjama koje su upućene Zdravku Krivokapiću i Sekuloviću na Tviteru i pojačavanju njihove zaštite, nedužni čovek u penziji je nastradao. Poreklom sam iz Ulcinja i lično sam poznavao Đurišića, bio je pošten i dobar čovek - rekao je za Srpski telegraf Mirović.

Prema dosadašnjoj rekonstrukciji zločina, nekoliko minuta prije nego je ubijen Đurišić je ispratio zadnjeg gosta iz kafane i ostao sam. Nešto pre 18 sati u lokal je ušao muškarac koji je poručio pice, a kada se Đurišić okrenuo da ga posluži, ispalio mu je hitac u potiljak. Nakon ubistva pobegao je u pravcu obližnjeg objekta, gde je bacio jaknu i pištolj.

Na podu kafane ostale su šoljica kafe i rakijska čaša i, navodno, jedna čaura pištolja zasad nepoznate marke i kalibra. Istražitelji su uzeli video-snimke kamera obližnje "Eko-petrol" pumpe na samom ulazu u grad i ostalih objekata koji gravitiraju Auto-moto društvu. Navodno, na tim snimcima je zabeležen egzekutor.

- Ubica je verovatno koristio prigušivač i imao pomagača koji je bio sa njim kada je ispalio hitac - kazao je novinarima sagovornik iz istrage.

Momčilo Đurišić bio je dugogodišnji radnik "Ulcinjske rivijere", iz plejade vrsnih konobara, koji je svojevremeno služio i Josipa Broza Tita.

NESTAO BIVŠI ŠEF POLICIJE

RepublikaFoto: printskrin
Rudolf Elezović

Zanimljivo je da je sedam dana pre ubistva Đurišića iz Crne Gore nestao bivši načelnik ulcinjske policije Rudolf Elezović. Njegov nestanak se dovodi u vezu s policijskom akcijom "Zamka". Uhapšene su 24 osobe zbog sumnje da su, kao kriminalna organizacija, prošvercovale oko 2,5 tona marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije. Elezovića mediji sumnjiče da je bio saučesnik ovoj grupi i da je davao informacije dilerima o kretanju policije.

Nestanak je prijavila njegova supruga, koja je navela da se od trenutka kada je napustio dom nije javljao porodici, te da mu je telefon isključen. U Crnoj Gori se nagađa da je preko Albanije stigao čak do Amerike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading