JEZIVI DETALJI UŽASNOG ZLOČINA IZ BAČKE PALANKE: Slavujku pronašli umotanu u ćebe, sin otvorio vrata policiji

Autor:

Hronika

05.06.2021

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan P. osumnjičen je da je usmrtio svoju majku Slavojku brutalnim udarcima sekirom po glavi. Nakon toga je zamotana u ćebe i ostavljena u sobi. Policija je na licu mesta zatekla jeziv prizor - isečenu glavu žrtve. Oružje sa kojim je, najverovatnije, počinjen zločin, pronađeno je u šupi pored kuće. Sin je otkrio gde se nalazi, ali je poricao da je umešan u ubistvo.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika, ST/Nebojša Mandić, Pixabay
Foto: Ilustracija

Ubistvo je počinjeno u noći između srede i četvrtka u Šumskoj ulici u Bačkoj Palanci, piše Blic.

Kako kaže izvor blizak istrazi, Srđan je pokušao prvo da se opravda čudnim i nerazgovetnim pričama. Dva sata nakon razgovora sa policijom je označen kao osumnjičeni. 

Iz policije se, nezvanično, saznaje da nikada nije bilo prijava za nasilje u porodici. Srđan, takođe, nije imao problema sa zakonom.

Tog kobnog dana kada se desilo ubistvo, komšije nisu čule ništa što bi ih nateralo da posumnjaju da se u kući Slavojke desila tragedija.

- Ćerka, odnosno sestra, Slađana, je prva posumnjala da se dešava nešto čudno, jer se majka nije javljala na telefon, a u svakodnevnom su kontaktu. Ona živi u Novom Sadu i krenula je za Bačku Palanku juče pre podne, kada je alarmirana i policija. Prvo je policija obilazila kuću, ali nisu ušli unutra.

Onda je došla ćerka oko 11.30 i sa službenicima MUP-a je pokušala da uđe u kuću, ali nije imala ključ od kapije koja je bila zaključana. U tom momentu naišao je Srđan na biciklu i otključao im je kapiju. Skupio se već i komšiluk i nekoliko komšija je ušlo u dvorište - kaže izvor blizak istrazi.

Jedan od komšija koji je bio u dvorištu kada je došla policija, kaže da je Srđan, čim je otključao vrata, počeo nerazgovetno da priča i da žali se kako ga boli glava.

Sedeo je u dvorištu na zemlji i samo ponavljao: "Da li mislite da sam je ja ubio" - kazao je ovaj očedivac.

"Stalno je bio sa majkom"

Kako komšije pričaju, radi se o izuzetnoj porodici. U Bačku Palanku su došli iz Zapadne Slavonije kad su bile ratne godine. Ljubiša, muž pokojne žene, radi u Nemačkoj i slabo je dolazio zbog situacije sa korona virusom.

Ćerka živi u Novom Sadu gde i studira.

Slavojka je bila dobra domaćica. Volela je da se šeta i druži, ali je intimu zadržavala za sebe.

Za Srđana kažu da je povučen mladić koji je stalno bio sa majkom.

On je u školi bio vukovac, izuzetno pametno dete. Posle je otišao na fakultet u Suboticu, ali je ubrzo odustao i vratio se kući. Bio je jako povučen, pomalo čudan i veoma privržen majci. Većinu vremena provodio je sa njom, pomagao joj je u bašti. Jedino kad je negde išao, bio je trening, misim da je neki borilački sport u pitanju. Nije se puno pričalo o tome, ali pretpostavljalo se da je imao nekih problema, teško je sada o tome nešto reći, ali niko nije mogao da zamisli, ni u najgoroj mori, da je u stanju da napravi ovakav zločin - rekao je S. D. komšija iz Bačke Palanke.

Prema rečima komšije, Slavojka se ni na šta nije žalila i dodaje da iz kuće nikad nije čuo ni povišen ton.

Osumnjičenom je određeno zadravanje do 48 sati kada će biti izveden pred tužioca.

Nesrećna Slavojka biće sahranjena najverovatnije u ponedeljak na groblju u Bačkoj Palanci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading