POTRESNA ISPOVEST VLADE IZ ČAČKA: Bio sam na 500 metara od detonacije, GELERI su leteli svuda!

Autor: Republika

Hronika

04.06.2021

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humanista iz Čačka Vlade Dragić, koji je pomogao mnoge porodice, otišao je noćas na 500 metara od fabrike "Sloboda" u čijem je magacinu izbila eksplozija i usled koje su odjekivale detonacije.

RepublikaFoto: Printskrin:Twitter/UrgentAlertNews
Eksplozija u "Slobodi!

Vlade kaže da je bilo strašno, da su geleri leteli na sve strane, i da je prava sreća da niko nije povređen. Ističe, doduše, da je sreća da je "Sloboda" dobro zaštićena i obezbeđena te da nije bilo tolike opasnosti po građane. Jedino su, kaže, oštećene kuće koje su baš u blizini.

- Otišao sam na 500 metara da vidim. Pucalo je. Sve je odzvanjalo. Palili su se magacini jedan za drugim, prvo su se zapalila dva, a posle još jedan. Baš je bilo strašno. Eksplozije su baš bile jake. Narod iz kuća blizu je pobegao u brdo.

- Geleri su leteli po imanjima. Čulo se u vazduhu da lete. Sigurno će danas svako svašta naći po kućama - kaže Vlade i dodaje da je narod izbegao iz kuća u blizini, te da su one ostale prazne.

Nad tim delom Čačka, nadvio se crni dim.

- Bio je ogroman. To je u šumi, među brdima. Baš je zaštićeno, dobro obezbeđeno. I sreća da je tako. Zato mislim da nije bilo opasnosti po građane. Narod se, razume se, uplašio - kaže Vlade, prenosi Telegraf.

Navodi da je zaspao oko 5 sati i da su se detonacije i tad čule, ali da su već oko 3, 4 sata počele da se smiruju. Prisetio se i prethodne eksplozije u istoj fabrici, ali kažu da je ovo noćas bilo daleko strašnije od te.

- Sreća da je Sloboda dobro obezbeđena - ponavlja on.

Podsetimo, noćas sat i po iza ponoći došlo je do eksplozije u Slobodi u Čačku. Sve se desilo u magacinu gotovih proizvoda, i na sreću manjeg kalibra.

Evakuisano je 60 radnika, i na sreću niko nije povređen. Evakuisano je i stanovništvo koje živi u blizini.

Na terenu su vatrogasci koji čekaju da se situacija smiri da bi oni mogli da krenu na svoj deo posla. Kako je izjavio ministar policije Aleksandar Vulin, oni će moći da pristupe svom delu posle 24 sata nakon poslednje detonacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading