ČETVORO LJUDI SAT VREMENA PREŽIVLJAVALO DRAMU U "SLOBODI"! Gradonačelnik Čačka otkrio u kom delu fabrike je došlo do eksplozije!

Autor: Republika

Hronika

04.06.2021

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da su svi radnici koji su bili u fabrici u vreme eskplozije evakusani i na sigurnom

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter
Eksplozija u fabrici Sloboda u Čačku

Sinoć oko pola 2 je došlo do eksplozije u fabrici "Sloboda" u Čačku i na svu sreću povređenih i žrtava nema. 

Međutim, gradonačelnik Čačka Milun Todorović je otrkio da je četvoro radnika koji su bili u trećoj smeni, sat vremena bili u epicentru fabrike, ali da su i oni potom uspešno evakuisani.

- Najbitnije je da u ovom trenutku nema nastradalih. Od oko 60 zaposlenih u trećoj smeni, posle ovog incidenta koji se dogodio oko pola 2, svi su evakuisani. Tri radnice i jedan radnik su ostali do nekih pola 3 i uspeli su da nađu sklonište u samoj fabrici i njih smo oko pola 3 evakuisali - rekao je gradonačelnik Čačka za tv Prva.

On je otkrio i gde je došlo do eksplozije.

- Definitivno je ekplozija nastala u magacinu gotovih proizvoda, ali istraga će utvrditi zašto je do ekplozije došlo. Bitno je da su svi evakuisani, da su svi bezbedni. Sreća je da se požar nije proširio - istakao je Todorović i dodao:

- Sada smo bezbedni, kada je sve lokalizovano negde oko pola 5, požar se nije proširio. Kada se završi poslednja eksplozija, onda se kreće u istražni postupak. 35 vatrogasaca je iz vatrogasne jedinice Čačak učestvovalo u gašenju požara, kao i 10 vatrogasaca iz same kompanije Sloboda - zaključio je Milun Todorović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading