SVI DETALJI ODBRANE LAŽNE DOKTORKE: Besramno lagala da je radila samo kozmetičke tretmane, a da je žrtve unakazio neko drugi

Autor:

Hronika

03.06.2021

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Surova kozmetičarka Olgica Markanović, okrivljena da je nadrilekarstvom ugrozila zdravlje 11 osoba, saslušana je u saslušana je u Prvom osnovnom tužilaštvu.

RepublikaFoto: Instagram/olgicamarkanovic
Olgica Markanović

Kako Republika saznaje, Markanovićeva je u svojoj odbrani pokušala da negira navode koji joj se stavljaju na teret.

- Okrivljena je izjavila su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i kao i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine. Uz to, ona je rekla da je tretmane pacijetima pružala uređajem „Plazma pen“ koji ne predstavlja medicinsko sredstvo već kozmetičko i da je posedovala sertifikat za upotrebu tog uređaja - kaže se u saopštenju.

Iz saopštenja Tužilaštva jasno je i da je lažna lekarka pokušala odgovornost prebaci na druge.

- Izjavila je da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak (korišćenjem solarijuma ili izlaganjem suncu pre nego što se koža oporavila) - dodaje se u saopštenju.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je po više osnova podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu predlog za određivanje pritvora prema okrivljenoj u trajanju od 30 dana i to imajući u vidu da okrivljena nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, kao i da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke.

- Imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - zaključuje se.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading