OSUJEĆEN BELIVUKOV PAKLENI PLAN: Planirao LIKVIDACIJU preko saradnika, proverava se KO JE BIO META!

Autor: Republika

Hronika

02.06.2021

18:05

Bomba koja je pronađena prilikom pretresa kuće Vibora K. (42) iz Koteža, koga je policija označila kao saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a za kojim traga policija, najverovatnije je bila pripremljena za likvidaciju!

Starsport
Veljko Belivuk

U kući osumnjičenog Vibora K. nađena je veća količina oružja i droge, ali i eksploziv sa magnetom i daljinskim upravljačem. Izvor iz istrage otkriva da se proverava ko je trebalo da bude meta odbeglog saradnika surovog klana.

- Pronađena je kompletna oprema koju bi koristio neko ko se priprema da izvrši najteži zločin. U ne tako davnoj prošlosti, bilo je više likvidacija koje su se dogodile upravo tako što je pod automobil žrtve podmetan eksploziv, koji je potom daljinski aktiviran. Takva naprava, sa magnetom i daljinskim upravljačem, nađena je kod Vibora K., i, po svemu sudeći, bila je spremna za korišćenje, a njena razorna moć bila bi dovoljna da ubije nekoga u automobilu - podseća izvor i objašnjava da je u kući bila i fantomka, ali i napunjeno oružje. Nađene su dve ručne bombe M-75, pištolj "glok", revolver, šest okvira za automatsku pušku, od kojih su tri bila napunjena municijom, prazan okvir za "hekler", automatski pištolj i municija.

MUP Srbije

- Pištolji će odmah biti poslati na veštačenje, kako bi se utvrdilo da li su možda već korišćeni u izvršenju krivičnog dela. I oduzeta bomba biće poslata na veštačenje, kako bi se utvrdio ko je sve bio u kontaktu s njom - dodaje sagovornik Kurira iz istrage.

Prema njegovim rečima, operativne informacije ukazuju da je odbegli blisko sarađivao sa Belivukom i Miljkovićem, koji su u pritvoru od 4. februara.

- Vibor K. bio je neko vreme pod prismotrom policije, zbog sumnje da je blisko sarađivao sa vođama jedne od najbrutalnijih kriminalnih grupa u regionu. On nije uhapšen sa njima i za sada se ne dovodi u vezu sa otmicama, brutalnim mučenjima i ubistvima u kući u Ritopeku, ali se sumnja da je učestvovao u drugim krivičnim delima - dodaje sagovornik.

MUP Srbije

Kako navodi, ne isključuje se ni mogućnost da su vođe klana iz pritvora dale zadatak Viboru K.

- Činjenica je da još uvek postoje saradnici grupe koji su na slobodi, ali i oni koji bi mogli da budu nezgodni svedoci za njih. Još uvek se sve sumnje proveravaju - dodaje sagovornik Kurira i podseća da posle hapšenja Belivuka, kao i raspisivanja poternice za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, kriminalna grupa pokušava da se reorganizuje i nastavi poslove sa oružjem i drogom.

Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock
Marko Miljković i Velja Nevolja

U maju uhapšeno šestoro

Podsetimo, policija je 20. maja uhapsila šestoricu muškaraca, za koje se sumnja da su takođe saradnici Belivukovog klana. I kod njih su pronađeni droga i oružje, ali i više mobilnih telefona, računara, kao i novac. Kako je ranije za Kurir objasnio Svetozar Vujačić, savetnik ministra policije, uhapšeni su članovi kriminalne grupe koji su bili spoljni saradnici.

MUP Srbije

- Sumnja se da su oni radili neke sitne stvari, poput odnošenja i donošenja, ali i da su radili na skrivanju preostalih dokaza koji bi mogli da terete Belivuka - navodi Vujačić.

Komentari (0)

Loading