VOZAČU NIŠKOG "AUDIJA SMRTI" PRETI MAKSIMALNA KAZNA! Usmrtio dvoje pri čistoj svesti i zdravom razumu!

Autor: Republika

Hronika

31.05.2021

14:49

Nemanja Stamenković (19) iz Beograda koji je svojim "Audijem quatro" 4. januara usmrtio Andreja Prekljušaja (12) i Dejana Ilića (48) na Bulevaru Medijana u Nišu, psihofizički je bio sposoban da vozi automobil kada se dogodila saobraćajna nesreća, a što je zaključila komisija medicinskih veštaka.

Printscreen/instagram.com
Nemanja Stamenković

Ovu komisiju, kako saznaje Kurir u Palati pravde u Nišu, činio je tim lekara kao što su neuropsihijatar, psiholog i doktori sličnih specijalnosti.

To je potvrdio i advokat porodice žrtava, Bratislav Stojanović koji kaže da odbrana oštećenih neće imati primedbe na nalaz veštaka sudske medicine.

- Mi nemamo primedbe jer nalaz inicira da okrivljeni nije imao zdravstvene smetnje pri vožnji u tom trenutku. Međutim, njegova odbrana ima primedbe i angažovan je stručni savetnik medicinske struke koji će to verovatno i izneti – rekao je Stojanović.

U tom nalazu ukratko stoji da je Stemenković bio pri čistoj svesti i zdravom razumu tako da postoji mogućnost da je bio odgovoran za saobraćajnu tragediju.

Sve to je trebalo da se iznese na suđenju koje je zakazano za sutra, ali kako saznajemo, ročište je odloženo za 14. jun u 9.00 časova.

Ova nesreća koja je unespokojila Niš zbila se u večernjim časovima kada je Nemanja vozio svoje dve petnestogodišnje drugarice iz grada preko Bulevara Medijna. Andrej je bio u Stop šopu da kupi punjač za baterije, dok je Ilić šetao trotoarom sa prijateljem Draganom Ognjenovićem.

facebook.com/printscreen/ilustracija
Nastradali Dejan Ilić i mali Andrej

Stamenković je tada, nakon kružnog toka nagazio gas. Kolovoz je bio izuzetno klizav jer je ceo dan padala kiša pa i tada. On je sigurno vozio preko 100 kilometara na sat i auto je proklizao u stranu prema trotoaru. Vozilo je udario u ivičnjak tako da ga je to izdiglo.

Svedok Dragan Ognjenović je na suđenju rekao da je auto bukvalno leteo prema pešacima na trotoaru.

Bočnim delom automobila je udario pešake, a dečaka je odbacio preko ograde vodovoda. Ovo zdravstveno veštačenje je bilo neophodno jer je okrivljeni u svojoj odbrani naveo da je u vreme tragedije, kada je skrenuo na Bulevar imao neke šumove u ušima i da je imao nesvesticu. On je tada naveo da je bio još jedan automobil, paralelno s "audijem", koji je navodno hteo da ih udari, ali to u kasnijim navodima obeju strana više nije bilo spominjano. Nemanja se tada nije sećao ni marke ni boje tog drugog automobila.

Saobraćajni veštaci su utvrdili da je on vozio 133 kilometara na sat dok odbrana žrtava kaže da je posebnim veštačenjem, on išao 152 km/h. Nemanjina odbrana, odnosno angažovani savetnik je na prethodnom suđenju rekao da je vozio 108 km/h što je razljutilo porodice žrtava.

 

 

Komentari (0)

Loading