Belivuk TRIKOM pokušao da PRIKRIJE SVOJ DNK u kući strave u Ritopeku: Kada je policija pronašla tajnu sobu NIJE MU BILO DOBRO!

Autor: Blic, Republika

Hronika

31.05.2021

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković zvani "Mesar" ili "Zver" navodno su zahtevali od svojih vojnika da arsenal oružja, koje se nalazilo u kući strave u Ritopeku, umotavaju u PVC foliju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Starsport
Veljko Belivuk

Naime, Belivuk i Miljković su tako sebe štitili, da se njihov DNK ne nađe na oružju, pored koga su svakodnevno obitavali.

U bunkeru štek vikendice u Ritopeku, pronađena je ogromna količinu oružja dovoljna za četu vojnika. Osim oružja, među kojim je bilo i visoko sofisticiranih pušaka, policiju je iznenadilo i da su pojedini komadi navodno bili umotani u PVC foliju.

- Belivuk i Miljković su tražili da se oružje dobro obmota folijom. Pronađeni arsenal je bio u kući gde su oni boravili i tako su štitili sebe da se njihov DNK slučajno ne nađe na oružju koje je korišćeno. Predavali bi svojim vojnicima oružje kada treba da vežbaju ili izvrše krivično delo, oni bi navodno sami skidali foliju, potom iznova obmotavali oružje i vraćali - kaže izvor blizak istrazi.

U bunkeru je pronađeno nekoliko sofisticiranih snajperskih pušaka, sa skupim i preciznim optičkim nišanima, puškomitraljez “broving”, koji služi na neutralisanje pešadije, lako oklopnih vozila, ali i za obaranje helikoptera i aviona u niskom letu. Među snajperskim puškama pronađen je i "hekler i koh G3", ali i puška sa optičkim nišanom čuvene nemačke kompanije "Šmit i Bender". Oružje grupe Belivuka i Miljkovića je bilo mahom najnovije generacije.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Policija i Tužilaštvo konstantno imaju nove detalje u istrazi delovanja ove zloglasne i brutalne grupe, ali i materijal za forenziku. Najpresudniji trenutak je bio pronalazak bunkera na stadionu Partizana i u kući u Ritopeku. Do tada su članovi grupe zajedno sa vođama, bili manje više opušteni u zatvoru. Izvor navodi da su bili sigurni da neće biti pronađeni materijalni dokazi koji vode ka njima.

Međutim, sve se menja pronalaskom tajne sobe u Ritopeku, oružja, ali i industrijske mašine za mlevenje mesa. Do tog trenutka su se Belivuk i Miljković nadali da će se “provući”.

Belivuku je na vest da je pronađena tajna soba navodno pozlilo.

- Da, Belivuk je tada imao srčane smetnje. Svi su mislili da će dobiti infarkt. Pozvan je lekar - kaže izvor blizak istrazi.

U poslednjih desetak dana bilo je različitih informacija o tome kako Belivuk i Miljković i njihovi vojnici provode zatvorske dane. U pismu koje je uputio njihov advokat u svega nekoliko rečenica, akcenat je bio na zdravstvenom stanju klijenta Belivuka. Kako je advokat saopštio, Belivuk je odlično.

Izvor blizak istrazi kaže da je sasvim očekivan ovakav sled događaja jer Belivuk računa na podršku navijača, ulogu žestokog momka među mlađima na tribini.

RepublikaFoto: printscreen/TV Prva

- Ne ide mu u prilog nijedna opaska da nije čvrst, opasan i u zatvoru, a posebno da je umalo dožoveo infarkt. To nije slika koja ga održava u priči izvan ćelije - kaže sagovornik.

DNK tragovi

Iako su Belivuk i Miljković pokušavali da se maksimalno obezbede - folije preko oružja, mlevenje suparnika čime su mislili da su ispunili uslov "nema tela nema ni dela" u mašini za mlevenje mesa pronađen je DNK Pink Pantera Milana Ljepoje, čije je ubistvo poručio Belivukov šef Radoje Zvicer, ali i DNK Zdravka Radojevića, koji je pre nego je postao meta bio prijatelj sa Miljkovićem.

Vojnici Velje Nevolje i Miljkovića "Mesara" nisu temeljno očistili mašinu. DNK Belivuka i Miljkovića je pronađen svugde po kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading