UHAPŠEN PREVARANT: Prodavao lažirane PCR testove za 4000 dinara!

Autor: Republika

Hronika

30.05.2021

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK - Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog dužilaštva u Beogradu, uhapsili su N. M. (34) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela falsifikovanje isprava.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On se tereti da je, od februara 2021. godine, koristeći lažne podatke do kojih je došao iz javno dostupnih podataka u bazi APR-a, napravio i registrovao domenwww.ws-rfzo.co.rs, koji je koristio kao bazu za falsifikovane negativne potvrde PCR testova.

Takođe, kako se sumnja, N. M. je registrovao i domen www.euprava-gov.rs, preko kojeg je napravio mejl za slanje obaveštenja i falsifikovanih PCR testova u PDF formatu poručiocima ovakvih dokumenata.

Za navedenu uslugu poručioci su osumnjičenom uplaćivali iznos od 4.000 dinara na njegov račun u jednoj banci.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela jedan računar, mobilni telefon marke "ajfon 12mini", jedan eksterni HDD, USB i novac u iznosu od 900 evra.

Navedeni domeni su na osnovu Zahteva Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala ugašeni.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading