OTKRIVAMO! BELIVUK U PANICI SPREMA ODBRANU: Velja unajmio advokata za ČETIRI MILIONA KRVAVIH EVRA

Autor:

Hronika

28.05.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko novca je proteklo kroz kanale "kavačkog klana" i srpskog ogranka ove bande, svedoče ne samo kuće i vikendice koje je kupio Veljko Belivuk uz pomoć desne ruke Marka Miljkovića i devize nađene u tajnim sefovima već i iznos koji je Belivuk odvojio za angažovanje advokata koji treba da brani njega i Miljkovića. Prema saznanjima Srpskog telegrafa, reč je o čak četiri miliona evra.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock
Veljko Belivuk i Marko Miljković

Dobro obavešteni izvor iz istrage za naš list kaže da odvajanje velikih iznosa za advokate u ovakvim slučajevima nisu retkost ni u svetu, a za naše uslove to je, ipak, neverovatna suma.

- Kao da je reč o konsiljereu sicilijanske mafije. Ali u tim organizacijama advokati nisu zaduženi samo za odbranu u sudnici. Oni aktivno učestvuju i u planiranju i savetovanju oko mafijaških poslova - komentariše naš sagovornik i dodaje:

- Ovoliki iznos više ukazuje na to da je Belivuk svestan da su u istrazi prikupljeni čvrsti dokazi protiv njega i da će biti pravo čudo ako na sudu prođe nekažnjeno ili s malom kaznom. A to mnogo košta.

Advokat Dejan Lazarević nije bio prvi izbor Belivuka i Miljkovića. Međutim, nezvanično saznajemo, ostali advokati odbili su da ih brane.

Naš sagovornik kaže i da je u sklopu policijske akcije i istrage koja traje već mesecima policija zaplenila blindirani automobil mercedes E klase ovog advokata, koji je poslat na veštačenje.

- Koliko advokata u Srbiji vozi blindirane mercedese - pita se naš izvor iz istrage.

On navodi i da je neobično da je oko advokata primećeno obezbeđenje iz redova Belivukove navijačke grupe "Principi". Reč je, navodno, o dvojici braće koja su odranije poznata policiji.

RepublikaFoto: Tanjug

VULIN: ZVICER JE BESAN, TRAŽI OSVETU

Komentarišući na televiziji Pink navode o planiranom atentatu na predsednika Aleksandra Vučića prilikom otvaranja Spomenika Stefanu Nemanji, ministar Vulin je kazao da će detaljna istraga sve utvrditi, ali da je činjenica da su oni koji su hteli smrt Vučića bili sposobni da to sprovedu u delo. Ministar se osvrnuo i na Radoja Zvicera, odbeglog vođu "kavačkog klana" i šefa Veljka Belivuka, istakavši da je saradnja sa Interpolom od ključnog značaja.

- Gde se on nalazi, ja u ovom trenutku ne mogu da se izjašnjavam. Imamo veoma dobra saznanja, pa neka razmišljaju, ali nećemo odustati. Dok god je taj čovek na slobodi i predsednik Vučić je veoma ugrožen. Znate, on je vrlo srećno i mirno je živeo. On je živeo savršeno, a nakon što je predsednik Vučić objavio rat mafiji, nakon što smo sproveli njegova naređenja, Zviceru se život potpuno pokvario. Sad je u bekstvu, sav taj novac može da posluži da likvidira nekoga, ali ne može da posluži da lepo živi. Uopšte ne sumnjam da je veoma kivan, veoma ljut i da traži osvetu, kao što imamo obaveštenja - poručio je ministar.

Belivukov klan se očigledno mnogo istrošio proteklih meseci. Pritom je, zahvaljujući krticama u svojim redovima, presečen i slovenački krak "kavačkog klana" koji je novac od droge i oružja prao u Srbiji uz veliku proviziju Nevolji i ekipi. Grupa pohapšena u nekoliko slovenačkih gradova ubacila je u njihove džepove tokom proteklih nekoliko godina oko šest miliona evra, utvrđeno je u Ljubljani.

Uz novac, u Srbiju je stizalo i oružje preko firmi osnovanih u Kopru, a kojima su rukovodili slovenački članovi klana. Procenjuje se da je ova grupa slovenačkih "kavčana" brojala oko 60 članova, a razbijena je posle hapšenja Belivuka, odnosno pošto su pojedini pripadnici klana u Srbiji odlučili da progovore da bi se izborili za povlašćeniji status pred pravosudnim organima. Posle hapšenja Belivuka policija je širom Srbije otkrila tajne sefove i veliku količinu deviza. Sada su prljavi poslovi stali, tako da novac članovima klana više nije dostupan. Zbog toga je Belivuk odredio da njegovoj i Miljkovićevoj supruzi svakog meseca svaki pripadnik "Principa", ali i član obezbeđenja lokala koje je on postavio mora da dostavi po 50 evra.

Svetozar Vujačić, savetnik ministra Aleksandra Vulina, da podsetimo, potvrdio je za Srpski telegraf da je ostatak ove ekipe koji je na slobodi pod prismotrom policije. Takođe, Belivukov crnogorski šef Radoje Zvicer je u bekstvu i posle međunarodnih poternica Srbije i Crne Gore ograničeno mu je kretanje i poslovanje. Ni s te strane novac više ne pristiže.

- Da li je milionski iznos odvojen za branioca u Beogradu izvučen iz poslednje preostale slamarice, brzo ćemo saznati. Zanimljivo je da se, kad je novca ponestalo, povećao i broj pripadnika klana voljnih da svedoče o zločinima - zaključuje naš sagovornik.

LAZAREVIĆ: DA SAM JA MESI...

Advokat Dejan Lazarević je posle nekoliko poziva iz Srpskog telegrafa i više SMS poruka uzvratio poziv i predusretljivo odgovorio na naša pitanja.

- Ne izbegavam novinare i odgovaram na sva pitanja. Javljam vam se čim sam ugrabio vreme za to. Danas mi je rođendan, a pitanja iz Srpskog telegrafa su me baš nasmejala, posebno prvo, u kom kažete da me Belivuk i Miljković plaćaju četiri miliona evra. To apsolutno nije tačno. Da sam Mesi ili Ronaldo, pa da imam taj novac - rekao je advokat Lazarević. On poriče da je ostao bez luksuznog automobila.

- Na vaše drugo pitanje, u kom kažete da mi je policija oduzela blindirani automobil, moram opet da vas razočaram i da kažem da nemate dobre informacije. Imam i dalje svoj blindirani automobil i vozim ga. Evo upravo se njime vraćam iz pritvorskih poseta - kaže branilac Velje Nevolje.

Ne negirajući da ima lično obezbeđenje, advokat je poručio da ga ne čuvaju ozloglašeni navijači.

- Što se tiče mog obezbeđenja, imam drugare koji su uz mene odranije, a koji nemaju nikakve veze s navijačkim grupama - zaključio je Lazarević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
aleksandar

28.05.2021 20:48

Ocigledno je da ovo nije nikakav advokat vec kriminalac, a zvanje advokata mu sluzi da sakrije u cemu je sve umesan. Treba ispitati i istraziti sve detalje oko ove osobe verujem da bi se naslo dovoljno dokaza da se i on pridruzi svojim klijentima