Tužilaštvo BiH traži produženje pritvora: JOŠ DVA MESECA ZA ELEZA!

Autor: Republika

Hronika

28.05.2021

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac iz Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je Sudu BiH predlog za produženje pritvora za osumnjičenog Elez Darka za još dva meseca, otkriva mr Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

RepublikaFoto: tuzilastvobih.gov.ba/
Darko Elez

Elezu je pritvor određen 05. marta, "zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i činiti utiacaj na svedoke i saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogao da počini novo krivično delo ili završi započeto". Pritvor mu je odredio sudija za predhodni postupak, na zahtev Tužilaštva BiH, posle izručenja BiH iz Srbije, gde je bio u esktradicionom pritvoru, prenose Novosti.

- Produženje pritvora zatraženo je radi neometanog nastavka istrage u ovom predmetu, koju Tužilaštvo BiH vodi zajedno sa MUP RS, Državnom agencijom za istrage i zaštitu-SIPA, Agencijom za forenzička ispitivanja i veštačenja, kao i drugim policijskim i bezbednosnim agencijama u Bosni i Hercegovini i regionu, u okviru predmeta Belivuk, “Kavački klan” - kažu u Tužilaštvu BiH.

RepublikaFoto: starsport/printscreen

Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbednosne agencije, nakon izručenja osumnjičenog Bosni i Hercegovini, preduzele su niz istražnih aktivnosti, koje se odnose na Eleza i veći broj sa njim povezanih osoba, pa je, uz predlog pritvora dostavljena, dodatna dokumentacija, uključujući i izjave većeg broja svedoka.

- Nadalje, produženje pritvora zatraženo je i zbog saznanja o pretnjama i zastrašivanjima svedoka u predmetu - ističu u Tužilaštvu BiH. Tužiteljstvo BiH vodi istragu koja se odnosi na osumnjičenog Elez Darka i više drugih osoba, osumnjičenih za krivična dela - organizovani kriminal i u vezi sa teškim ubistvom , dogovorom za činjenje krivičnog dela iznude i ugrožavanja bezbednosti.

Predlog za produženje pritvora upućen je Sudu BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading