OPASNO, BELIVUK I MILJKOVIĆ POKRENULI PSIHOLOŠKI RAT: Provaljen pakleni plan kriminalaca, HOĆE DA SE PREDSTAVE KAO DOBRI MOMCI

Autor:

Hronika

28.05.2021

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi navijačke grupe "Principi" i pripadnici obezbeđenja lokala koje kontrolišu Nevolja i Marko Miljković moraju da plaćaju danak njihovim suprugama.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock

Svi članovi navijačke grupe "Principi" Velje Belivuka i Marka Miljkovića moraju na kraju meseca da dostave Bojani i Tanji, njihovim suprugama, po 50 evra. Naređenje je stiglo iz zatvora, gde, čekajući suđenje, borave ova dvojica kriminalaca. Ovaj "reket" obrazložen je kao "pomoć" njihovim porodicama, saznaje Srpski telegraf.

Naređenje iz zatvora odnosi se i na pripadnike obezbeđenja koji rade po beogradskim splavovima i klubovima, a kojima je Belivuk po poznatom receptu "razbijem, pa te štitim" obezbedio posao.

- Oni, inače, imaju kodeks koji podrazumeva davanje novca porodicama uhapšenih kriminalaca, ali retko se dešava da se to radi pod prinudom. Ovo je i poruka da su oni koji su na slobodi i dalje dužni da slušaju vođe - tumači dobro obavešteni izvor iz istrage i dodaje da se poslednja poruka Veljka Belivuka proturena iz zatvora "... znate šta vam je činiti..." odnosi i na to.

- Ovo je još jedan primer koji potvrđuje da je kriminalni klan Velje Nevolje dobro organizovan i da je još na slobodi određeni broj kriminalaca vernih njemu, koji će nadgledati sprovođenje naređenja iz zatvora - kaže naš sagovornik.

Pripadnike klana koji su još na slobodi pažljivo nadgleda policija. To nam je potvrdio i Svetozar Vujačić, savetnik ministra policije Aleksandra Vulina.

- Naravno da su oni pod prismotrom. Obraća se pažnja na njih jer su svi članovi te grupe potencijalni osumnjičeni. Ima ih puno. Kao što je javnost videla, pre tri dana je uhapšeno šestoro ljudi iz ovog okruženja, a biće još hapšenja. Sve je to pod nadzorom - kaže Vujačić.

Kao što su bili surovi prema žrtvama, Belivuk i Miljković su surovi i prema ostatku ekipe koja još nije uhapšena. Jedno od naređenja Belivuka njima je i da, uz danak u novcu, moraju da daju i organizovanu podršku njemu i Miljkoviću kroz pisanje grafita, objave na društvenim mrežama. Tako se opet, sada na aplikaciji Tik-tok, pojavio snimak na kom pevač sakrivenog lica najavljuje da "nije Velja otišao daleko, kad se vrati, nastradaće neko". Na nekoliko lokacija u Beogradu osvanuli su i grafiti podrške Nevolji i Miljkoviću.

- S druge strane, pokrenut je psihološki rat, koji vode pripadnici ovog klana. Cilj je da se oni prikažu kao "dobri momci", nedužni, a pritvoreni iz političkih, navijačkih ili nekih drugih razloga izvan oblasti kriminala. Taj rat vode pojedini sportski funkcioneri koji ismevaju naš policijsko-pravosudni sistem, ali i neki advokati - navodi naš izvor iz tužilaštva.

Iznos koji će supruge Belivuka i Miljkovića dobijati svakog meseca od lojalnih ili preplašenih pripadnika klana sasvim sigurno meri se hiljadama, a možda i desetinama hiljada evra.

- Možda je ovaj pritisak i novi danak nametnut iz zatvora jedan od važnijih razloga zašto su pojedini vojnici odlučili da propevaju u policiji - tumači naš sagovornik iz tužilaštva.

Presušila reka para od slovenačkih "kavčana"

Slovenački krak "kavačkog klana" koji je upravo razotkriven bio je zadužen da od šverca kokaina Velji Nevolji prosleđuje ogroman novac. Reč je, kako je dosad utvrđeno, o oko šest miliona evra, koje je Belivuk trebalo da opere kroz kupovinu nekretnina i druge legalne poslove, naravno, uz proviziju. Uz novac, u Srbiju je stizalo i oružje preko firmi osnovanih u Kopru, a kojima su rukovodili slovenački članovi klana. Procenjuje se da je ova grupa slovenačkih "kavčana" brojala oko 60 članova, a razbijena je posle hapšenja Belivuka, odnosno pošto su pojedini pripadnici klana u Srbiji odlučili da progovore da bi se izborili za povlašćeniji status pred pravosudnim organima. Posle hapšenja Belivuka policija je širom Srbije otkrila tajne sefove, veliku količinu deviza, a ostatak ekipe je pod prismotrom. Prljavi poslovi su stali, tako da novac članovima klana više nije dostupan.

Advokatova razglednica

Advokat Dejan Lazarević se obratio pojedinim redakcijama povodom tekstova u kojima se navodi da Belivuk "kuka i zapomaže" u pritvoru. U pismu koji liči na razglednicu s letovanja on navodi:

- Moji klijenti Veljko Belivuk i Marko Miljković su zdravi, dobro raspoloženi i puni energije. Poštuju dnevni red u pritvorskoj jedinici, redovno izlaze u šetnju, treniraju i svakodnevno se upoznaju sa spisima predmeta i pripremaju odbranu.

Neverovatno. Kao da nije reč o dvojici osumnjičenih za više otmica, monstruozna mučenja i likvidacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading