OSUĐEN ATENTATOR NA BEKA: Aleksandru Zdravkoviću devet godina zatvora!

Autor: Republika

Hronika

26.05.2021

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Zdravković, optužen za pokušaj atentata na biznismena Milana Beka osuđen je na devet godina zatvora, saznaje Republika.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Aleksandar Zdravković

Ovom odlukom preinačena je prvobitna presuda po kojoj je Zdravković bio osuđen na deset godina zatvora.

- Sreća moja što krajnju odluku donosi Apelacioni sud - glasno je rekao Zdravković nakon izrečene presude.

Podsetimo, tokom postupka na optuženičkoj klupi sedela je i Maja Adrovac, zbog sumnje da je pomagala ubici, ali je ona pravosnažno oslobođena optužbi.

Jedan od ključnih dokaza protiv Zdravkovića, bilo je i svedočenje biznismena koji je pred sudom izjavio da sa protekom vremena sa sve većom sigurnošću može da kaže da je optuženi osoba koja je kobnog dana, ispred njegove kuće na Senjaku ispalila hice.

RepublikaFoto: youtube.com/ EXKLUZIVLM
Milan Beko

Stojeći na metar od Zdravkovića u sudnici Palate pravde u aprilu ove godine, Milan Beko je izjavio da se sa napadačem koji nije imao masku na licu, već samo kapuljaču, "pogledao oči u oči".

- Moram priznati da od toga dana do danas, prošlo je šest godina, ne prođe ni jedan dan da mi se taj događaj ne vrati. Punih šest godina nisam u miru sa onim što se dogodilo. Te slike, koliko god da pokušavam da to odbijem od sebe, stalno su mi u glavi. Znate, da sam bio pola sata udaljeniji od bolnice, ne bih preživeo. Saslušavan sam do sada tri puta, ostajem pri tvrdnji da bi okrivljeni mogao da bude osoba koja je pucala na mene, s tim što sam ovog puta još čvršćeg uverenja u to - rekao je pred sudom Milan Beko.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Član Zemunskog klana

Inače, Aleksandar Zdravković pripadnik je nekadašnjeg zemunskog klana Milorada Ulemeka Legije.

On je svojevremeno u akciji "Sablja" identifikovan kao član podgrupe zemunskog klana, kojom je rukovodio Ninoslav Konstadinović.

Od policije se krio deset meseci i uhapšen je u januaru 2004, nakon čega je optužen da je učestvovao u ubistvu Slobodana Radosavljevića Bulke.

Na optuženičkoj klupi bio je sa još devetoricom pripadnika zemunskog klana, ali je na kraju oslobođen optužbi.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading