SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA SE PRIVODI KRAJU: Viši sud bi danas trebalo da izrekne kaznu Aleksandru Zdravkoviću

Autor:

Hronika

26.05.2021

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu izreći će danas prvostepenu presudu Aleksandru Zdravkoviću optuženom da je pokušao da ubije biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko bio teško ranjen.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milan Beko

Postupajući tužilac Nenad Stefanović zatražio je da sud Zdravkovića osudi na najmanje 15 godina zatvora, jer smatra je tokom suđenja dokazano da je izvršio krivično delo "teško ubistvo u pokušaju".

Odbrana je sa druge strane tražila oslobađajuću presudu, tvrdeći da je sud izvršio niz nezakonitosti tokom ponovljenog postupka, pre svega, da je nezakonito ponovo ispitivao Beka.

Beko je u aprilu, nakon više od šest godina, svedočeći na suđenju u svojstvu oštećenog postao gotovo siguran da je Zdravković pucao na njega, iako ga je video sa zaštitnom maskom na licu u sudnici.

Ovo će biti druga prvostepena presuda Zdravkoviću jer je prvu, kojom je bio osuđen na 10 godina zatvora ukunuo Apelacioni sud i naložio da mu se suđenje ponovi.

Tada mu je Apelacioni sud ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine.

Tužilac Stefanović je u završnoj reči ocenio da je odbrana Zdravkovića, koji negira izvršenje krivičnog dela, usmerena na izbegavanje, odnosno umanjenje njegove krivične odgovornosti.

Nesporno je, kako je naveo tužilac, utvrđeno da je Zdravković zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je sa umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Podsetio je da je na suđenju početkom aprila Beko rekao da je s protekom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega, a da u svom najbližem okruženju kaže "da on je taj".

Zdravković je tada ponovio da nema veze sa tim događajem i da biznismena može slobodno da pogleda u oči.

Upravo zbog ovog ponovnog pozivanja Beka da svedoči po treći put, šest i po godina nakon događaja, negodovala je njegova advokatica Milica Colić Lavarski, tvrdeći da je to u potpunoj suprotnosti sa zakonom, jer sud nije imao zakonskog osnova za pozivanje oštećenog, a ipak je to uradio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading