LAŽNI HIRURG I NJEGOVA MAJKA SASLUŠANI: Evo kako su se branili pred zakonom

Autor:

Hronika

25.05.2021

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni za nadrilekarstvo i sakaćenje desetine ljudi, lažno se predstavljajući kao plastični hirurg, saslušan je danas Sava K, kao i njegova saučesnica D.K. Oni su prilikom iznošenja odbrane iskoristili svoje zakonsko pravo i branili se ćutanjem, javlja Pink.rs.

RepublikaFoto: youtube.com
Lažni hirurg - Sava Knežević

Prvo osnovno javno tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora S.K. i D.K, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na svedoke, a uzimajući u obzir njihove odbrane, kao i činjenicu da će tužilaštvo u toku dokaznog postupka u svojstvu svedoka ispitati sedam oštećenih lica, zatim pet zdravstvenih radnika koji su sarađivali sa osumnjičenim S.K, kao i druge svedoke, navedeno je.

Podsećamo, osumnjičenima je juče od strane dežurnog zamenika javnog tužioca određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedena krivična dela.

Osumnjičenom lažnom hirurgu S.K. se stavlja na teret da se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" u Beogradu, na Terazijama, koja nikada nije prijavljena niti upisana u Registar privrednih subjekata Agencije za privredne registre, u vremenskom periodu od 02.01.2020. godine do 08.04.2021. godine, za novčanu naknadu bavio određenom delatnošću bez odrovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa.

Kako je navedeno, osumnijčeni S.K. je pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima (liposukcije, transfere masti, korekcije usana i dr.), prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, da bi nakon izvršenih medicinskih zahvata oštećenia izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu. To je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada sedam oštećenih lica.

U zločinu mu je pomagala majka, osumnjičena D.K, koja je u navedenom periodu u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente kojim treba da se pruže medicinske usluge i odrade medicinski zahvati, te od istih uzimala novčanu naknadu, iako joj je bila poznata činjenica da njen sin osumnjičeni S.K. u neregistrovanoj ordinacaciji radi bez odrovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, što je potvrđeno od strane svih lekarskih komora kao i od Ministarstva zdravlja.

S.K. se oglašavao preko društvenih mreža i tako nudio svoje medicinske usluge i izvođenje zahvata. Takođe je u svrhu reklamiranja koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati za sada sedam oštećenih lica, pet zdravstvenih radnika u svojstvu svedoka kao i druge svedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju oštećenih, te će naložiti veštačenje a u pravcu utvrđivanja činjenica da li su radnjama osumnjičenih oštećenim licima nanete teške telesne povrede ili im je zdravlje teško narušeno, navedeno je.

U zavisnosti od odbrane osumnjičenih, Prvo osnovno javno tužilaštvo će podrediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih a na okolnost njihove uračunljivosti u vreme izvršenja predmetnih krivičnih dela.

Takođe, tužilaštvo će nakon svih prikupljenih dokaza naložiti i posebnu proveru imovine osumnjičenih S.K. i D.K. stečene bavljenjem ovim nelegalnim poslom, a sve u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenih eventualno stiču svi biti elementi i krivičnog dela Pranje novca član 245. Krivičnog zakonika, nakon čega će ovo tužilaštvo sve prikupljene dokaze kao poseban predmet dostaviti na ocenu i dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Odluka o daljem postupanju biće doneta nakon završenog dokaznog postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading