SUPRUGA ŽANDARMA UPUCALA MIGRANTA! On ga izbacio pred bolnicom I POBEGAO, oboje u pritvoru!

Autor:

Hronika

25.05.2021

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac tereti Natašu S. da je hicem iz vazdušne puške na gas probila pluća Avganistancu Ruhiju N, a njenog muža Nikolu da je pokušao da prikrije krivično delo

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ilustracija

Javni tužilac u Vršcu odredio je pritvor pripadniku beogradskog odreda Žandarmerije Nikoli S. (41) i njegovoj supruzi Nataši (35) zbog izazivanja opšte opasnosti i prikrivanja krivičnog dela, saznaje Srpski telegraf.

Nataša se tereti da je iz vazdušne puške na gas bez ikakvog povoda teško ranila migranta, Avganistanca Ruhija N. (25), koga je potom njen suprug sa još dvojicom sunarodnika odvezao do pančevačke bolnice, bukvalno ga izbacio iz automobila i pobegao.

- Avganistanac je u bolnicu primljen sa probijenim plućima, a osoblje je odmah pozvalo policijsku patrolu. Nuhi je pripadnicima MUP rekao da je ranjen kod mesta Kupinik i Veliki Gaj na teritoriji opštine Plandište kada se sa još dvojicom sunarodnika lokalnim putem kretao u smeru prema Pančevu. Nikola je, pošto je migrante izbacio, pobegao sa lica mesta u pravcu Vršca - kaže naš izvor iz istrage.

Može da ubije i divlju svinju

Vazdušna puška na gas marke kral, koja je nađena kod Nikole S. može da bude izuzetno opasna, mada vlasnik nije dužan da za nju ima dozvolu. Prema rečima poznavalaca i lovaca koji je koriste, može bez problema da ubije čak i divlju svinju.

Međutim, izgrednik je bio toliko neoprezan da je zaboravio na bitan detalj - nadzorne kamere, koje su snimile njegovu registraciju i tako je identifikovan. Migrant je u izjavi tvrdio da je na njega pucano iz čistog hira, da nisu pravili nikakve probleme, niti predstavljali opasnost za bilo koga.

- Policija je odmah krenula u poteru. Naša patrola je Nikolu zaustavila u Vršcu i u gepeku mu pronašla vazdušnu pušku marke kral kalibra 5,5 milimetara i utvrđeno je da je iz nje pucano. Pretresu je po službenoj dužnosti prisustvovao i jedan od šefova Žandarmerije, koji je Nikoli oduzeo službeno oružje i odneo ga, a potom su bračnom paru stavljene lisice i privedeni su tužiocu - otkriva naš sagovornik.

Prema rečima izvora našeg lista, Avganistanac je policiji ispričao da ga je ranio čovek koji ga je i odvezao do bolnice, ali je Nataša krivicu preuzela na sebe, tako da će odgovarati za izazivanje opšte opasnosti, a njen suprug za prikrivanje krivičnog dela. Njima je u subotu uveče određeno zadržavanje od 48 časova, ali je supruga puštena već sutradan, jer je posle lekarskog pregleda konstatovano da joj se pogoršalo zdravstveno stanje.

Avganistanskom državljaninu su konstatovane teške telesne povrede i zadržan je na lečenju na grudnom odeljenju Kliničkog centra Srbije, a kako se saznaje, on će kada se dovoljno oporavi ponovo biti ispitan kako bi se detaljno rekonstruisao ovaj događaj.

 

Predstavljao NSP u Žandarmeriji!

Da stvar bude još tragičnija, uhapšeni Nikola S. je glavni poverenik Nezavisnog sindikata Srbije za Žandarmeriju. Srpski telegraf je nedavno pisao o sumnjama Sektora unutrašnje kontrole MUP da je drugi funkcioner NSP, inače jedan od šefova Uprave kriminalističke policije, u Pančevu bio blizak ljudima Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, a da je u junu prošle godine uhvaćen da vozi pijan kroz Zemun, ali je pobegao kolegama iz saobraćajne policije, zbog čega je pokrenut disciplinski postupak. Posle našeg teksta, oglasio se predsednik tog sindikata Velimir Lukić tvrdeći da se protiv njega i NSP vodi medijska hajka u režiji, kako je rekao, pojedinaca iz ministarstva i demantovao veze sa mafijaškim grupama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Fo

25.05.2021 19:59

Kada ce na red doci PU prijepolje? Svi direktno postavljeni po nalogu Hrkalovicke, braca Stanisici vedre i oblace upravom. Kao da im je ostavljeno u nasledstvo uz svo aminovanje nacelnika PU

Sale

26.05.2021 11:17

Polako. Tek je počelo.

BJ

26.05.2021 13:08

BAs je iz cista mira. Verovatno je maltretirao kao sto to rade nasim devojkama, zenama i morala je da reaguje da se odbrani od nasilnika.

koko

26.05.2021 13:34

Sta pricate ljudi?kad nas oni napadnu nista...dozvoljeno?jeste.nepravda