LIKVIDACIJA MARKUŠA U NOVOM SADU: Miličićev šurak tukao zelenaše, pa ga ubili iz osvete?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje traga za napadačima koji su hicima iz pištolja u klasičnoj sačekuši ubili Marka Markuša (30), sina bivšeg policajca i šuraka košarkaša Darka Miličića, ispred hotela "Sajam" u Novom Sadu.

Foto: instagram.com/_marko_markus_88
Darko Miličić i Marko Markuš

Policija i dalje traga za napadačima koji su hicima iz pištolja u klasičnoj sačekuši ubili Marka Markuša (30), sina bivšeg policajca i šuraka košarkaša Darka Miličića, ispred hotela "Sajam" u Novom Sadu. Motiv zločina zasad nije utvrđen, a proverava se da li je Markuš eventualno izrešetan zbog nedavne tuče nedaleko od mesta na kojem je u petak uveče likvidiran.

Na utakmici

- Marko je sa šurakom Darkom početkom novembra bio na utakmici Arsenal - Zvezda u Londonu. Oni su predvodili "Delije", a na snimku koji je izašao u javnost vidi se kako se vesele i čašćavaju beskućnika koji im je dao mikrofon. Ubrzo po povratku u Novi Sad, Markuš se potukao s grupom mladića koji su njegovom prijatelju dali novac pod zelenaškom kamatom - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Prema njegovim rečima, Markuš je hteo da se osveti za pakao kroz koji je njegov drug prošao.

- Zelenaši su čak i prebili Markovog prijatelja, pa im je on vratio milo za drago. Sačekao ih je i izmlatio da bi zaštitio druga. Zasad nije utvrđeno da li je Markuš likvidiran zbog tuče ili eventualno zbog nekih drugih neraščišćenih računa - priča naš sagovornik.

RepublikaFoto: facebok.com/Marko Markus
Sa Batom Kankanom

Zelenaši pretukli Markuševog druga, a on im vratio milo za drago po povratku iz Londona

Kako dodaje, policija proverava snimke sigurnosnih kamera s okolnih objekata kako bi se utvrdilo da li su napadači eventualno snimljeni.

Obdukcija

- Pretpostavlja se da je u likvidaciji učestvovalo više osoba. Obdukcijom je utvrđeno da je Markuš izrešetan sa sedam metaka koji su ga pogodili u vrat, kičmu i ruku, dok mu je smrtonosni hitac razneo glavu - dodaje naš sagovornik.

Markuš je živeo na visokoj nozi, a družio se s NBA košarkašem Nikolom Pekovićem. Markova sestra Zorana, modna kreatorka, udata je za Darka Miličića. Markuš je na Fejsbuku objavljivao i fotografije s pevačem Darkom Lazićem i biznismenom Ratkom Butorovićem zvanim Bata Kankan.

Pekovićev telohranitelj u pritvoru

Crnogorskim državljanima Radojku T. (35) i Ivanu G. (30), koji su uhapšeni u Beogradu nakon što su u automobilu u vlasništvu košarkaša Nikole Pekovića u kojem su se nalazili pronađeni oružje i droga, određen je pritvor do 30 dana. Kako Srpski telegraf saznaje, oni su na saslušanju u tužilaštvu priznali da su pištolji i paketić s narkoticima njihovi.

Foto: facebok.com/Marko Markus
Marko i njegova sestra Zorana

- Radojko T. je inače telohranitelj Nikole Pekovića, dok je Ivan G. navodno blizak sa pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem. Ivan G. je rekao da je zaplenjenih 25 grama kokaina bilo namenjeno za ličnu upotrebu - kaže naš sagovornik iz istrage.

KO JE MARKUŠ
  • u martu ove godine izašao s robije
  • teretio se za pokušaj ubistva Slobodana M. 1. jula 2012. godine
  • osuđen na pet godina jer je prebio Aleksandra D., koji je potom umro
  • optužen za ranjavanje Radeta A. i izazivanje opšte opasnosti u decembru 2007.
  • teretio se za ranjavanje dvojice mladića 2006. u novosadskoj kafani
  • on je 2006. godine bio osuđen zbog napada na policajca

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading