Spektakularno hapšenje grupe Belivukovih vojnika: RUKOMETAŠ U VELJINOJ BANDI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksa S. (21), Slobodan M. (40), Aleksa D. (24), Vojislav Ð. (19), Miloš S. L. (21) i Mijat S. (22) uhapšeni su u petak u ranim jutarnjim časovima, kao članovi kriminalne grupe koju vode Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković.

RepublikaFoto: MUP Srbije, Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Pripadnici MUP, Žandarmerije i BIA združenim snagama izvršili su privođenja na najmanje četiri lokacije u Beogradu, a jedan osumnjičeni uhapšen je u dvorani Rukometnog kluba Partizan dok je tamo kao njihov igrač bio na treningu.

Pretresom stanova osumnjičenih zaplenjeni su dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

MUP je saopštio da su uhapšeni zbog sumnje da su, kao članovi organizovane kriminalne grupe, počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i otmica.

- Ova šestorka uhapšena je u nastavku akcije razbijanja klana Velje Nevolje, čiji deo članova je još na slobodi, ali će ubrzo i oni biti počišćeni. Racija je usledila desetak dana nakon što je Belivuk svojim "vojnicima" iz zatvora poslao poruku: "Sada je kraj, a falilo nam je dva-tri dana da sve rešimo. Svako zna šta mu je činiti, držite se", a sledi još nekoliko akcija širom Srbije jer se traga za još dvadesetak članova Veljine ekipe - otkriva naš izvor iz istrage.

Jedan od uhapšenih pronađen je u sali Rukometnog kluba Partizan, a na sebi je imao majicu ovog kluba. Tim povodom oglasio se i direktor kluba Aleksandar Blagojević i otkrio da je on njihov igrač.

- Mi smo sportski klub. Bavimo se sportom, a u školi rukometa imamo više od 500 igrača. Čuo sam za hapšenje i to je igrač koji je u našoj mlađoj kategoriji desetak godina. U toku hapšenja je bio na treningu - rekao je Blagojević za medije.

Drugi od privedenih pripadnika klana uhapšen je u stanu, a kako se vidi na snimku koji je objavio MUP, preko celog zida imao je ispisanu navijačku pesmu, dok je jedan mladić pokušao da pobegne specijalcima kroz terasu, ali je sustignut i savladan. Policajci su prilikom hapšenja koristili i dimne bombe, a privođenja su, osim u stanovima, vršena i na ulici.

Samo dan pre ovog velikog hapšenja ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je pronađeno više mesta na teritoriji Beograda gde su se skrivali pripadnici klana i odlagali novac.

- Svakodnevno se pronalazi nešto što vodi i do novih ljudi jer istraga nije završena. Tužilac Nenadić je zadovoljan i kvalitetom i količinom dokaza, ali mi ne stajemo - naglasio je ministar.

Kriminalni klan Velje Nevolje sumnjiči se za najmanje tri svirepa ubistva, mučenja i otmice, dilovanje droge i planiranje izvršenja likvidacija.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Oružje za čitavu vojsku

Javnost je bila šokirana kad je policija prikazala snimke nađenog oružja u tajnom bunkeru Belivukove vikendice u Ritopeku. U arsenalu su bili pištolji, automatski pištolji škorpion, hekleri, automatske puške sa okvirima za municiju, snajper, ali i avionski brauning teški mitraljez, kalibra 12,7 milimetara, koji probija laka oklopna vozila, a pronađena je i mašina za mlevenje mesa i kostiju. Zaplenjeno je više desetina hiljada evra, kao i bitkoini, u vrednosti od nekoliko miliona dolara. Ranije je u bunkeru na stadionu Partizana zaplenjen još jedan snajper. Sumnja se da su članovi klana imali dva plana za likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojeg bi usmrtili snajperom ili brauning mitraljezom

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

ŠTEK-LOKACIJE

- vikendica u Ritopeku

- tajni bunker na stadionu Partizana

- vikendica na Rudniku

- stan na Novom Beogradu

- stan u Pančevu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading